Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Qassam-rakettens «farfar»

I oktober 2001 slo den første Qassam-raketten ned i Israel. Siden har tusenvis av slike raketter rammet tilfeldig; Qassam er ikke noe presisjonsvåpen som kan rettes mot et militært mål. Det gjør at Qassam-raketten i seg selv er et rent terrorvåpen, bare egnet til å spre frykt blant uskyldige sivile.

Navnet har raketten etter den væpnede avdeling innen Hamas, Qassam-brigadene, som ble dannet i 1992. Hovedmålet er den sionistiske staten, både militære og sivile; drap av sivile er en heroisk og militær bragd, med tas brigademedlemmer av dage av israelske styrker, blir de martyrer. Qassam-brigadene må ellers tilskrives æren for at Fatah mistet grepet i Gaza sommeren 2007.

Brigadene har selv navn etter sjeik Izz a’Din al Qassam, f. 1882 i Syria. Som glødende islamist og nasjonalist kjempet han i 1921 mot franskmennene og flyktet 1923 til Palestina. Som den første geriljaleder i Palestina bekjempet han briter, jøder og nyplantning. I 1935 ble han innhentet av britisk politi og skutt – og ble martyr.

En stim av mennesker møtte opp i Haifa til gravferden. De sørgende ropte slagord mot britene og mot et jødisk nasjonalhjem og kastet stein på politiet. I Kairo skrev så avisen al-Ahram: «Kjære venn og martyr, jeg har hørt deg preke i moskeene og kalle oss til våpen, men i dag, når du preker fra Guds favn, taler du kraftigere i døden enn i livet.»

I 1985 feiret Khomeinis Iran 50-årsjubileet for Qassams martyrium med et frimerke.

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart