Paul Ryan taler under et valgkamparrangement 21. august 2012. (Foto: Roger Barone/Talk Radio News Staff)
Paul Ryan taler under et valgkamparrangement 21. august 2012. (Foto: Roger Barone/Talk Radio News Staff)

Paul Ryan vil gi Israel frie hender mot Iran

- Israel har enhver rett til å ta vare på sine nasjonale sikkerhetsinteresser, og Irans atomvåpenkapasitet er en eksistensiell trussel, sier Paul Ryan, republikanernes visepresidentkandidat.

Mitt Romney, som kjemper for å bli USAs neste president etter valget i november, utpekte denne måneden Paul Ryan som sin visepresidentkandidat. Denne uken ble Ryan intervjuet av Fox News om sin utenrikspolitiske erfaring.

– Det meste av reisene jeg har tatt [utenlands] i løpet av mine 14 år i Kongressen har vært til Midtøsten, forteller Ryan. Besøkene har først og fremst vært hos amerikanske styrker i Irak og Afghanistan.

– Jeg har som du kan forstå mer utenrikspolitisk erfaring enn Obama da han ble president, sier Ryan.

 

– Obama har undergravd Israel

Vil du støtte Israel dersom de finner det nødvendig for sin nasjonale sikkerhet å ta ut… [Iran], spør journalisten. Ryan svarer før journalisten får fullført setningen:

– Israel har enhver rett til å ta vare på sine nasjonale sikkerhetsinteresser, og Irans atomvåpenkapasitet er en eksistensiell trussel, ikke bare mot Israel, men det er en trussel mot vår egen nasjonale sikkerhet. Det siste vi ønsker er et våpenkappløp i Midtøsten. Jeg tror presidentens mangel på lederskap i denne saken, hans mangel på modig og moralsk støtte til Israel i denne perioden har ført oss til hvor vi er.

– Å gå til FN å si at forhandlinger må begynne med 1967-grensene undergraver vår allierte [Israel]. Hva han sa til Frankrikes president om Benjamin Netanyahu undergraver vår allierte. Jeg mener dette, mer enn noe annet, har skapt hindringer for fredsprosessen og gjort land som Iran frekkere, sier Ryan.

 

Fred gjennom styrke

Republikaneren kritiserer også Obama for å ha oppgitt «fred gjennom styrke»-doktrinen.  Obama har overlatt alt for mange spørsmål til FN, slik at Russland kan bruke sin vetorett over USA, mener Ryan.

– Det gjør at våre allierte mister troen på amerikansk lederskap, sier han.

Obama får også kritikk for kutt i forsvarsbudsjettet.

– Vi må styrke vårt forhold til våre allierte, som Israel. Vi må sørge for at våre fiender respekterer oss og forstår oss klart, det er ikke tilfelle i dag, og vi må komme tilbake til «fred-gjennom-styrke»-doktrinen ved å ha et sterkt forsvar, sier Ryan.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart