Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Paul Ryan vil gi Israel frie hender mot Iran

Paul Ryan taler under et valgkamparrangement 21. august 2012. (Foto: Roger Barone/Talk Radio News Staff)
Paul Ryan taler under et valgkamparrangement 21. august 2012. (Foto: Roger Barone/Talk Radio News Staff)
- Israel har enhver rett til å ta vare på sine nasjonale sikkerhetsinteresser, og Irans atomvåpenkapasitet er en eksistensiell trussel, sier Paul Ryan, republikanernes visepresidentkandidat.

Mitt Romney, som kjemper for å bli USAs neste president etter valget i november, utpekte denne måneden Paul Ryan som sin visepresidentkandidat. Denne uken ble Ryan intervjuet av Fox News om sin utenrikspolitiske erfaring.

– Det meste av reisene jeg har tatt [utenlands] i løpet av mine 14 år i Kongressen har vært til Midtøsten, forteller Ryan. Besøkene har først og fremst vært hos amerikanske styrker i Irak og Afghanistan.

– Jeg har som du kan forstå mer utenrikspolitisk erfaring enn Obama da han ble president, sier Ryan.

 

– Obama har undergravd Israel

Vil du støtte Israel dersom de finner det nødvendig for sin nasjonale sikkerhet å ta ut… [Iran], spør journalisten. Ryan svarer før journalisten får fullført setningen:

– Israel har enhver rett til å ta vare på sine nasjonale sikkerhetsinteresser, og Irans atomvåpenkapasitet er en eksistensiell trussel, ikke bare mot Israel, men det er en trussel mot vår egen nasjonale sikkerhet. Det siste vi ønsker er et våpenkappløp i Midtøsten. Jeg tror presidentens mangel på lederskap i denne saken, hans mangel på modig og moralsk støtte til Israel i denne perioden har ført oss til hvor vi er.

– Å gå til FN å si at forhandlinger må begynne med 1967-grensene undergraver vår allierte [Israel]. Hva han sa til Frankrikes president om Benjamin Netanyahu undergraver vår allierte. Jeg mener dette, mer enn noe annet, har skapt hindringer for fredsprosessen og gjort land som Iran frekkere, sier Ryan.

 

Fred gjennom styrke

Republikaneren kritiserer også Obama for å ha oppgitt «fred gjennom styrke»-doktrinen.  Obama har overlatt alt for mange spørsmål til FN, slik at Russland kan bruke sin vetorett over USA, mener Ryan.

– Det gjør at våre allierte mister troen på amerikansk lederskap, sier han.

Obama får også kritikk for kutt i forsvarsbudsjettet.

– Vi må styrke vårt forhold til våre allierte, som Israel. Vi må sørge for at våre fiender respekterer oss og forstår oss klart, det er ikke tilfelle i dag, og vi må komme tilbake til «fred-gjennom-styrke»-doktrinen ved å ha et sterkt forsvar, sier Ryan.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart