For at iranerne skal få mest mulig ut av atomforhandlingene, er målet å splitte disse to: Storbritannias statsminister David Cameron (f.v.) og USAs president Barack Obama. Bildet er tatt under G8-møtet tidligere i år. (Foto: G8 UK, flickr.com)
For at iranerne skal få mest mulig ut av atomforhandlingene, er målet å splitte disse to: Storbritannias statsminister David Cameron (f.v.) og USAs president Barack Obama. Bildet er tatt under G8-møtet tidligere i år. (Foto: G8 UK, flickr.com)

Nye Iran-samtaler i dag

Ifølge Times of Israel ønsker Teheran å isolere USA under de kommende forhandlingene. Iranerne kommer med et "veikart" for å få bort de internasjonale sanksjonene.

Som de tidligere og langt fra så vellykkede forhandlingsrundene med Iran, er det Tyskland og de fem vetomaktene i FNs Sikkerhetsråd som sitter på den andre siden av bordet i Geneve.

Et offisielt dokument fra Iran-president Hassan Rouhani til utenriksdepartementet, har for kort tid siden blitt lagt ut på departementets hjemmesider. Det inneholder en utenrikspolitisk plan for å få fjernet sanksjonene. Iran-ekspert Steven Ditto ved Washington Institute for Near Eastern Policy, sier til Times of Israel at hovedplanen er å isolere USA fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Kina, for å oppnå mest mulig. Slik håper de, slik dokumentet selv hevder, å «nøytralisere det zionist-amerikanske forsøket på å bygge en internasjonal konsensus rundt Iran».

Ditto forklarer videre at dette er en konsekvent politisk linje som Rouhani har hatt i lang tid, lenge før han vant presidentvalget i sommer. Iranerne ønsker også at Italia skal være med i atomforhandlingene, siden de har tette diplomatiske og økonomiske forbindelser med Teheran.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart