Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nye Iran-samtaler i dag

For at iranerne skal få mest mulig ut av atomforhandlingene, er målet å splitte disse to: Storbritannias statsminister David Cameron (f.v.) og USAs president Barack Obama. Bildet er tatt under G8-møtet tidligere i år. (Foto: G8 UK, flickr.com)
For at iranerne skal få mest mulig ut av atomforhandlingene, er målet å splitte disse to: Storbritannias statsminister David Cameron (f.v.) og USAs president Barack Obama. Bildet er tatt under G8-møtet tidligere i år. (Foto: G8 UK, flickr.com)
Ifølge Times of Israel ønsker Teheran å isolere USA under de kommende forhandlingene. Iranerne kommer med et "veikart" for å få bort de internasjonale sanksjonene.

Som de tidligere og langt fra så vellykkede forhandlingsrundene med Iran, er det Tyskland og de fem vetomaktene i FNs Sikkerhetsråd som sitter på den andre siden av bordet i Geneve.

Et offisielt dokument fra Iran-president Hassan Rouhani til utenriksdepartementet, har for kort tid siden blitt lagt ut på departementets hjemmesider. Det inneholder en utenrikspolitisk plan for å få fjernet sanksjonene. Iran-ekspert Steven Ditto ved Washington Institute for Near Eastern Policy, sier til Times of Israel at hovedplanen er å isolere USA fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Kina, for å oppnå mest mulig. Slik håper de, slik dokumentet selv hevder, å «nøytralisere det zionist-amerikanske forsøket på å bygge en internasjonal konsensus rundt Iran».

Ditto forklarer videre at dette er en konsekvent politisk linje som Rouhani har hatt i lang tid, lenge før han vant presidentvalget i sommer. Iranerne ønsker også at Italia skal være med i atomforhandlingene, siden de har tette diplomatiske og økonomiske forbindelser med Teheran.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart