Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu «ikke imponert» over IAEA-rapport

Statsminister Benjamin Netanyahu på besøk i kibbutz Sde Boker i Negev-ørkenen. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu på besøk i kibbutz Sde Boker i Negev-ørkenen. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
IAEA hevder i en ny rapport at Iran har stanset utbyggingen av sitt atomprogram de siste månedene. Det er fordi de allerede har skaffet seg det de vil ha, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Det internasjonale atomenergibyråets (IAEA) siste kvartalsrapport om Iran avslører at under president Hassan Rouhani har Teheran stanset sin tidligere raske utbygging av atomprogrammet.

Irans lager med høyanriket uran, som Vesten frykter de kan bruke til å produsere atomvåpen, har vokst med «bare» 5 prosent siden august og utgjør 196 kilo. Men det trengs 54 kilo til, for å kunne skape en atombombe.

I tillegg skal iranerne bare ha installert fire førstegenerasjons sentrifuger i atomreaktoren Natanz i samme periode. Det er 1.800 færre enn det som ble installert foregående kvartal, opplyser Yedioth Aharonoth.

Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu lar seg ikke imponere av stagnasjonen i utbyggingen av atomprogrammet i Iran.

– Jeg er ikke imponert av rapporten som ble publisert i dag. Iran trenger ikke utvide programmet sitt, fordi de allerede sitter på den nødvendige infrastrukturen for å kunne bygge et atomvåpen, mener han.

Handels- og økonomiminister Naftali Bennett er denne uken i USA for å advare Kongressen mot å lempe på de økonomiske sanksjonene mot Iran, slik Det hvite hus ønsker i sitt forslag til atomavtale med Teheran.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart