Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelere er skeptiske til Iran-avtalen

Statsminister Benjamin Netanyahu på vei inn på Det ovale kontoret i Det hvite hus, sammen med USAs president Barack Obama. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu på vei inn på Det ovale kontoret i Det hvite hus, sammen med USAs president Barack Obama. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Første "fredsindeks" i Israel etter at P5+1 inngikk en midlertidig atomavtale med Iran, viser at de aller fleste israelere er skeptiske. Men forholdet til USA er svært viktig for dem.

Totalt svarer 77 prosent av de spurte på Universitetet i Tel Avivs månedlige «fredsindeks» at den midlertidige atomavtalen ikke kan forhindre Irans jakt på atomvåpen. Kun 18 prosent mener den er tilstrekkelig nok til å gjøre det.

Hele 71 prosent sier seg enige i påstanden om at USA er Israels viktigste og mest lojale allierte helt siden 1967. 81 prosent svarer at Israel er «moderat» eller «fullstendig» avhengig av sitt vennskap med USA og over to-tredjedeler mener det vil være vanskelig å skape ytterligere allianser med andre nasjoner.

De fleste er også fornøyde med hvordan statminister Benjamin Netanyahu har håndtert Iran-krisen fram til nå. På en skala fra 1-10 skulle hver av deltakerne bedømme hvordan han har klart seg i saken de siste ukene. 63 prosent svarte mellom 6 og 10.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart