Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bakkestyrker skal fjerne trusselen fra tunneler

Israelsk stridsvogn (Illustrasjon: Michael Shvadron, IDF)
Israelsk stridsvogn (Illustrasjon: Michael Shvadron, IDF)
- Hamas har angrepet Israel langs bakken, i luften og sjøveien i ti dager. De har gjentatte ganger avvist tilbud om å trappe ned situasjonen. Derfor begynner nå en ny fase i operasjon Skarp Beskyttelse, melder IDF.

Fremrykningen av bakkestyrker inn på Gaza-stripen begynte tordag kveld, etter ordre fra statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon. Grønt lys ble gitt etter anbefaling fra forsvarssjef Benny Gantz og øverstkommanderende for Sørkommandoen Shlomo Turgeman.

Et hovedmål med bakkeoperasjonen er å fjerne trusselen fra de underjordiske tunnelene som Hamas har bygd i grenseområdet og de underjordiske avfyringsanleggene for raketter. De siste dagene har vist at det er vanskelige å nøytralisere denne trusselen kun med luftangrep.

Et annet mål med bakkeoperasjonen er mer generelt å ramme infrastrukturen til Hamas og de andre terrororganisasjonene på Gaza-stripen.

– På grunn av den pågående kriminelle aggresjon fra Hamas sin side, og den farlige infiltrasjonen inn på israelsk territorium, er Israel forpliktet til å handle i forsvar av sine innbyggere, sier statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse fra sitt kontor.

Før bakkeinvasjonen satte i gang trappet IDF opp sine luftangrep. Det ble også brukt artilleribombardement.

Bakkeinvasjonen kommer etter at Hamas-terrorister natt til torsdag gjennomførte et lite invasjonsforsøk i Israel. Terrorstyrken på 13 mann ble stanset av israelske soldater da de kom opp av tunnelen de hadde gravd inn på israelsk territorium.

 

Hva er målet til Hamas?

18. august 1988 vedtok Hamas sitt charter, hvor den islamske bevegelsens politiske mål blir beskrevet. Hamas kommer med konklusjonen allerede i forordet – Islam vil eliminere Israel. Kampen retter seg mot jødene som folk, og denne kampen er “ekstremt omfattende og alvorlig”. Hamas skriver at de vil trenge hjelp fra “bataljoner” fra den arabiske og islamske verden.

Artikkel 7 i charteret lyder slik:

7. Hamas er en “universell” bevegelse. “Hamas er en av lenkene i Jihad-kjeden i konfrontasjonen med den zionistiske invasjonen.” [Det nevnes eksempler på muslimske krigere som har kjempet mot jødene helt fra 1936.]

“Hamas har sett frem til å iverksette Allahs løfte, samme hvor lang tid det vil ta.” Løftet ble gitt ved Muhammed:

“Tiden vil komme når muslimer vil kjempe mot jødene (og drepe dem); inntil jødene skjuler seg bak stener og trær som vil rope: O muslim! Det er en jøde som skjuler seg bak meg. Kom og drep ham!”

 

Bli kjent med Hamas

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qky8rfFPJeI[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8h191t8P6pw[/youtube]

Se flere filmer hvor du kan bli kjent med Hamas direkte fra deres egne ord og tv-programmer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart