USAs president Donald Trump. (Foto: Isac Nóbrega/PR, flickr)
USAs president Donald Trump. (Foto: Isac Nóbrega/PR, flickr)

Trump: – Hvis Iran vil slåss, så blir det slutten på Iran

Donald Trump sier Iran aldri skal true USA igjen.

I en Twitter-melding kommer den amerikanske presidenten Donald Trump med en klar advarsel til regimet i Iran. «Hvis Iran vil slåss, vil det være den offisielle slutten på Iran. Aldri true USA igjen!», skriver Trump. Situasjonen mellom USA og Iran har tilspisset seg de siste ukene, blant annet etter sabotasjer på oljeskip og rakettangrep mot den amerikanske ambassaden i Bagdad i Irak. Iran anklages for å stå bak, skriver Yedioth Ahronoth.

Også USA-alliert Saudi-Arabia anklager den islamske republikken Iran for å brygge opp til krig. To oljeinstallasjoner ble ødelagt i et droneangrep utført av den iransk-støttede Houti-militsen i Jemen. Saudi-Arabia mener Iran beordret dette angrepet, i tillegg til sabotasjen av fire oljeskip i regionen.

Saudi-Arabia sier de ikke ønsker krig, men at de vil «svare med full styrke» mot iranske provokasjoner. Sunnimuslimske Saudi-Arabia og sjiamuslimske Iran er erkefiender i regionen. Den saudiarabiske kong Salman har invitert ledere fra arabiske land og Gulf-statene til et krisemøte i Mekka 30. mai.

Mandag 20. mai er det også kommet meldinger om at saudi-arabisk luftvern skal ha skutt ned raketter på vei mot Mekka, islams helligste by. Rakettene skal være avfyrt av den iransk-støttede Houti-militsen, skriver Haaretz.

Houti-militsen avviser at de har avfyrt raketter mot Mekka. Det er ventet at det vil komme en offisiell uttalelse fra Saudi-Arabia i løpet av dagen.

En video på Twitter skal angivelig vise angrepet:

Truslene fra Iran har gjort at USA har sendt hangarskip og bombefly til regionen. Iran skal også ha stått bak rakettangrep mot Israel tidligere i år. Skulle konflikten mellom Iran og USA fortsette å tilspisse seg, frykter mange at Iran kan komme til å angripe Israel igjen.

– Dersom det en slags oppflamming mellom Iran og USA, eller mellom Iran og deres naboer, utelukker jeg ikke at de vil sette i gang Hizbollah og Islamsk Jihad fra Gaza, eller at de vil forsøke å avfyre raketter fra Iran mot Israel, sa Yuval Steinitz, Israels energiminister og medlem av sikkerhetsutvalget i regjeringen, ifølge Israel Hayom.

Som kjent sponser Iran terrorgruppene Hizbollah og Islamsk Jihad. Den islamske republikken har aldri lagt skjul på at deres mål er å utslette Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart