Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Her bygger Hizbollah en rakett-fabrikk

Dette satelittbildet skal vise et Hizbollah-anlegg i Libanon til produksjon av langtrekkende presisjonsraketter. (Foto: IDF)
Satellittbilder skal avsløre produksjon av presisjonsraketter inne i Libanon.

Det israelske forsvaret har publisert satellittbilder av det som skal være et Hizbollah-anlegg for produksjon av presisjonsraketter. Våpenfabrikken ligger i Bekaa-dalen i Libanon, ikke langt fra grensen mot Syria, og er bygget av Iran og Hizbollah, skriver nettavisen Times of Israel.

Det er ikke lenge siden Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah sa i en TV-sendt tale at selv om den Iran-støttende gruppen har tilgang på noen langtrekkende presisjonsraketter, så finnes det ingen produksjon av slike raketter i Libanon.

– Vi har ikke fabrikker for presisjonsraketter. Det er en løgn og en anklage som [Benjamin] Netanyahu bruker for å utføre aggresjon, sa Nasrallah.

IDF-talsmann Jonathan Conricus sendte etter talen ut en Twitter-melding om at det israelske forsvaret snart skulle avsløre nok en av Nasrallahs løgner. Nå har de publisert bilder som skal vise at Hizbollah har en slik våpenfabrikk.

Det antas at Hizbollah har over 150.000 raketter i sitt arsenal, men bare et lite antall av dem har i dag muligheten til å bli styrt til å treffe et spesifikt mål med stor grad av sikkerhet. Israel frykter at terrorgruppen i framtiden skal få tilgang på langt flere presisjonsraketter enn i dag. Store mengder presisjonsraketter vil kunne treffe mål over hele Israel og overmanne det israelske rakettskjoldet.

For å stanse denne trusselen har Israel gjennomført en rekke luftangrep inne i Syria for å forhindre Iran i å smugle avanserte våpen til Hizbollah i Libanon. Dette har gjort prestestyret i Iran svært frustrert. Derfor ser Teheran nå ut til å skifte taktikk. På grunn av problemene med å smugle våpen gjennom Syria jobber de heller nå med å etablere rakett-fabrikk inne i selve Libanon.

Stedet som nå eksponeres av det israelske forsvaret skal nylig ha fått på plass et samlebånd for produksjon av presisjonsraketter. Store deler av utstyret er levert av Iran. Utstyret produserer motorer og stridshoder til raketter som har styresystemer som gjør at rakettene kan treffe et mål med stor grad av nøyaktighet.

På grunn av frykt for at denne våpenfabrikken skulle bli bombet evakuerte Hizbollah nylig viktig utstyr til et sivilt område i Beirut. Her ble deler av utstyret ødelagt av en drone fylt med eksplosiver den 25. august. Dette droneangrepet skal ha satt arbeidet med å produsere presisjonsraketter tilbake minst ett år. Hizbollah anklager Israel for å stå bak angrepet.

Israel har ikke kommentert anklagene, men har advart om at de vil svare militært hvis ikke regjeringen i Libanon eller det internasjonale samfunnet klarer å stanse Hizbollahs rakett-planer. Terrorgruppens rakettprogram regnes nå som den nest største sikkerhetsutfordringen for Israel. Bare Irans atomprogram blir nå sett på som en større trussel mot den jødiske staten.

Iranske Sayyad-3-missiler på utstilling i juli 2017. (Illustrasjonsfoto: Iranian Defense Ministry)
Iran forsøker å forsyne Hizbollah med våpen. Her er Iranske Sayyad-3-missiler på utstilling i juli 2017. (Illustrasjonsfoto: Iranian Defense Ministry)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart