Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Hizbollah vil måtte betale en høy pris hvis de våger å angripe Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fotografert foran en drone ved Palmachim-flybasen. (Foto: GPO/Flickr)
Benjamin Netanyahu svarer på truslene fra Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

Statsminister Benjamin Netanyahu kom søndag 15. desember med en klar advarsel til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah, etter at Iran truet med å bruke den Iran-støttede gruppen til å angripe Israel, skriver Israel Hayom.

– En leder i Irans revolusjonsgarde truet med at Iran kunne utslette Tel Aviv fra Libanon. Da eksponerte han en sannhet – Hizbollah er ganske enkelt Irans forlengede arm i Libanon i kampen mot Israel, sier Netanyahu.

Hizbollah har over 150.000 raketter i sitt arsenal i Sør-Libanon. De siste årene har terrorgruppen forsøkt å bygge flere av disse rakettene om til avanserte presisjonsraketter, med hjelp fra Iran. Israel har utført en rekke aksjoner i både Libanon og Syria for å forhindre Hizbollah i å få tilgang på presisjonsraketter. Likevel er terrorgruppen en stor trussel mot Israel.

Netanyahu er klar i sin advarsel til Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

– La meg gjøre det helt klart: Hvis Nasrallah våger å angripe Israel, så vil organisasjonen og den libanesiske stat, som tillater aggresjon mot oss fra sitt territorium, betale en høy pris, sier den israelske statsministeren.

I september var Hizbollah og Israel bare få meter unna en krig, da fem soldater ombord et israelsk militærkjøretøy holdt på å bli truffet av en panservernmissil avfyrt av den libanesiske terrorgruppen mot Israel.

– Det er bare et spørsmål om tid før det blir en ny krig mot Hizbollah, sier tidligere Mossad-leder Ram Ben-Barak i dette videointervjuet med i24:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart