Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Gir dette bildet grunn til bekymring?

Det iranske regimets toppledere, inkludert Hamas-leder Ismail Haniyeh, i begravelsen til den iranske generalen Qassem Soleimaini i januar 2020. (Foto: Khamanei.ir)
Hamas-leder Ismail Haniyeh deltok i begravelsen til Qasem Soleimani i Teheran.

Lederen av den palestinske terrorgruppen Hamas, Ismail Haniyeh, talte ved begravelsen til den iranske generalen Qasem Soleimani i Teheran. Haniyeh sa i talen at Soleimani hadde bidratt til å ruste og bygge opp Hamas og andre palestinske terrorgrupper, skriver nettavisen Times of Israel.

– Det Soleimani har gjort for Palestina og motstandskampen har gjort at vi i dag er en i posisjon hvor vi har makt og standhaftighet, fortalte Haniyeh.

Videre omtalte han Soleimani som «martyren av Jerusalem». Haniyeh sa også at den iranske generalens død ikke ville avskrekke dem fra å kjempe mot Israel. Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep i Bagdad.

– Vi vil fortsette å konfrontere zionistene, sa Haniyeh i begravelsen hans.

Som leder av Quds-styrken hadde Soleimani ansvaret for Irans operasjoner i utlandet. Han styrte og finansierte et stort nettverk av Iran-lojale militser og terrorgrupper over hele Midtøsten. Blant annet får Hamas og Islamsk Jihad på Gazastripen hundrevis av millioner kroner årlig i bistand fra iranerne.

Leder av den palestinske terrorgruppen Hamas, Ismail Haniyeh, talte i begravelsen til Soleimani. (Foto: Khamanei.ir)

Men mens Islamsk Jihad har hatt svært tette bånd til Iran har Hamas, som styrer Gazastripen, vært forsiktig med å knytte seg for tett til den islamske republikken. Iran er sjiamuslimsk, mens Hamas er sunnimuslimsk. De stod på hver sin side i den syriske borgerkrigen. Og Hamas er avhengig av tette bånd til arabiske land som Egypt, som ser på Iran som en regional fiende.

Da Islamsk Jihad avfyrte over 450 raketter mot Israel i november nektet Hamas å bli med på kamphandlingene. Det skal angivelig ha irritert flere i den iranske ledelsen. En iransk avis gikk så langt som å anklage Hamas for å ha alliert seg med Israel ved at de nektet å delta i rakettangrepene.

At Hamas-lederen nå står på talerstolen i Teheran sammen med Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamanei, Irans president Hassan Rouhani og andre ledere i den islamske republikken kan tolkes som et signal om at Hamas ønsker et tettere samarbeid med Iran i tiden framover. Bilder fra begravelsen til Soleimani viser at Hamas-lederen bare står noen få meter bak Irans øverste leder. Det er i alle fall liten tvil om at Iran ønsker større innflytelse på Gaza – for å utgjøre en enda større trussel mot Israel.

Med terrorgruppen Hizbollah i Sør-Libanon nord for Israel, sjiamuslimske militser ved den syrisk-israelske grensen i nordøst og Islamsk Jihad og Hamas i sør – kan den islamske republikken true Israel på flere fronter.

For som folkemengden ropte i begravelsen til Solemaini er målet til den islamske republikken «død over Amerika» og «død over Israel».

Folkemengden ropte «død over Amerika» og «død over Israel» i Soleimanis begravelse. (Foto: Khamanei.ir)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart