Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Donald Trump nominert til Nobels fredspris

USAs president Donald Trump er nominert til Nobels fredspris for arbeidet med fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater. (Foto: Det hvite hus/Flickr)
Blant annet nominert for sitt arbeid med fredsavtalen mellom Israel og Emiratene.

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde har nominert USAs president Donald Trump til Nobels fredspris, blant annet for hans involvering i arbeidet med fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater.

– Komiteen bør se på fakta og dømme ham etter fakta – ikke hvordan han oppfører seg noen ganger. Folket som har mottatt fredsprisen de siste årene har gjort mye mindre enn Donald Trump. For eksempel gjorde Barack Obama ingenting, skriver Tybring-Gjedde i et brev til Den norske Nobelkomite, hvor han offisielt nominerer Trump til fredsprisen.

Det var 13. august at den amerikanske presidenten var først til å kunngjøre den historiske fredsavtalen, hvor Emiratene ble det tredje arabiske landet etter Egypt og Jordan til å etablere fulle diplomatiske forbindelser til Israel. Ikke siden 1994 hadde Israel inngått en fredsavtale med et arabisk land.

Avtalen mellom de to landene kan være startskuddet på en helt ny æra i Midtøsten. Det antydes at flere arabiske land kan komme til å følge i Emiratenes fotspor og selv normalisere forholdet til Israel.

Dette er også noe som Tybring-Gjedde påpeker overfor Nobelkomiteen.

– Siden det forventes at andre land i Midtøsten vil følge etter De forente arabiske emirater, kan denne avtalen være en «game changer» som vil gjøre Midtøsten til en region med samarbeid og velstand, skriver Tybring-Gjedde.

Det er både mulig og logisk at alle arabiske land til slutt anerkjenner Israel, mener USAs spesialrådgiver Jared Kushner. Han tror dem som er imot normalisering av forholdet mellom Israel og arabiske land vil bli isolert.

Tybring-Gjedde har også tidligere nominert Trump til fredsprisen. Det var etter toppmøtet mellom Trump og Nord-Koreas diktator Kim Jung-Un i 2018.

Mener du Trump fortjener fredsprisen? Sin din mening:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart