Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil vaksinere to millioner på seks uker

To millioner israelere skal etter planen bli vaksinert mot koronaviruset i løpet av en periode på seks uker. Her får Segev Harel (26) den israelske vaksinen som første frivillig. Den vaksinen er trolig ikke klar før sommeren. (Foto: GPO)

Helsedepartementet i Israel har bedt landets helsevesen om å utarbeide planer for å vaksinere to millioner mennesker i løpet av en seks ukers periode, så fort nok koronavaksiner blir tilgjengelig, skriver Times of Israel.

For at to millioner israelere skal bli immune mot viruset må de vaksineres to ganger med 21 dagers mellomrom. Det vil kreve et enormt arbeid av landets helsemyndigheter. Foreløpig ligger man an til å kunne vaksinere 80.000 mennesker om dagen. En annen utfordring er et vaksinene, som lagres i dypfrysing, må brukes innen fem dager etter at de er tatt ut av fryselageret.

Et nasjonalt vaksineoppbevarings- og distribusjonssenter er opprettet i den sørlige Negev-regionen, hvor millioner av vaksiner som Israel har bestilt skal oppbevares før de blir sendt rundt i landet. Det israelske forsvaret har tilbudt seg å bidra i distribusjon av vaksinen, men helsemyndighetene har ifølge israelske medier ikke ønsket å involvere forsvaret i denne prosessen.

Selv når vaksinen er på plass frykter helsemyndighetene at mange vil være motvillige til å ta den. Meningsmålinger i Israel og i andre land har vist at mange frykter at den ekstraordinære raske godkjenningen av vaksinene kan gjøre dem mindre trygge. De første som er ventet å bli tilbudt vaksinen er helsearbeidere, eldre og sårbare grupper.

Israel har sikret seg vaksiner fra flere selskaper, som vil bli gjort tilgjengelig så fort de er endelig godkjent. I tillegg utvikler Israel også sin egen vaksine.

Det er for øyeblikket 13.149 aktive smittetilfeller i Israel. Siden starten på pandemien har 344.798 personer fått påvist koronasmitte i Israel. Totalt har 2915 israelere mistet livet av koronaviruset og økonomien er hardt rammet.

Benjamin Netanyahu besøker stedet i Negev hvor koronavaksinene skal lagres og distribueres fra. (Foto: GPO)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart