Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Lover at rømte terrorister vil bli tatt

Det er satt opp over 200 veisperringer i jakten på de seks rømte terroristene. (Foto: Nati Shohat/ Flash90)
– Terroristene vil ikke slippe unna, lover sikkerhetsminister Omer Barlev.

Sikkerhetsminister Omer Barlev lover at de seks palestinske terroristene som mandag rømte fra høysikkerhetsfengselet Gilboa vil bli tatt. Han sier også at de vil tak i alle feilene som gjorde fengselsrømmingen mulig.

– Vi skal få tak i de rømte terroristene og vil vil rette opp feilene som førte til rømmingen – og hvis vi ser at det har vært profesjonell uaktsomhet, så vil vi ta tak i det også, sier Barlev, ifølge nettavisen Times of Israel.

Etterforskningen av fengselsflukten ble torsdag overført fra det israelske politiets nordlige kommando til en spesialenhet i det israelske politiet.

Samtidig sier fengselsvesenet at fangene som ble flyttet fra Gilboa-fengselet etter hendelsen ikke vil returnere, men bli overflyttet til andre fengsler.

Det var natt til mandag at seks palestinske sikkerhetsfanger, alle involvert i terrorisme, klarte å rømme fra fengselet i Nord-Israel. Terroristene skal ha klart å grave seg ut gjennom et avløpssystem. En rekke feil og tilfeldigheter gjorde at fangene klarte å rømme. De har nå vært på frifot siden mandag.

Palestinere brenner dekk utenfor byen Nablus for å forstyrre israelske soldater i jakten på rømlingene. (Foto: Flash90)

Fengselsmyndighetene styrker nå sikkerheten i alle fengsler, inkludert regelmessige søk i cellene. De vil også jobbe for å spre opp fanger fra terrorgruppen Islamsk Jihad. Fem av rømlingene er medlemmer i IJ.

Siden flukten på mandag har israelske styrker gjennomført en massiv operasjon for å fange rømlingene, som anses som ekstremt farlige. Fire av de seks på flukt er dømt til livstid i fengsel for sine roller i alvorlig terror.

Det er usikkert om rømlingene fortsatt befinner seg i Israel, om de er på Vestbredden eller om de har klart å rømme over til nabolandet Jordan.

Flukten har også ført til opptøyer i andre israelske fengsler, i tillegg til på Vestbredden og Øst-Jerusalem. Israelske myndigheter frykter rømlingene kan gjennomføre nye terrorangrep mot israelere mens de er på frifot.

Det bekymrer derimot ikke Palestinakomiteen, som benytter anledningen til å glorifisere de seks rømte terroristene på sin egen Facebook-side:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart