Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Det er satt opp over 200 veisperringer i jakten på de seks rømte terroristene. (Foto: Nati Shohat/ Flash90)

Lover at rømte terrorister vil bli tatt

– Terroristene vil ikke slippe unna, lover sikkerhetsminister Omer Barlev.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Sikkerhetsminister Omer Barlev lover at de seks palestinske terroristene som mandag rømte fra høysikkerhetsfengselet Gilboa vil bli tatt. Han sier også at de vil tak i alle feilene som gjorde fengselsrømmingen mulig.

– Vi skal få tak i de rømte terroristene og vil vil rette opp feilene som førte til rømmingen – og hvis vi ser at det har vært profesjonell uaktsomhet, så vil vi ta tak i det også, sier Barlev, ifølge nettavisen Times of Israel.

Etterforskningen av fengselsflukten ble torsdag overført fra det israelske politiets nordlige kommando til en spesialenhet i det israelske politiet.

Samtidig sier fengselsvesenet at fangene som ble flyttet fra Gilboa-fengselet etter hendelsen ikke vil returnere, men bli overflyttet til andre fengsler.

Det var natt til mandag at seks palestinske sikkerhetsfanger, alle involvert i terrorisme, klarte å rømme fra fengselet i Nord-Israel. Terroristene skal ha klart å grave seg ut gjennom et avløpssystem. En rekke feil og tilfeldigheter gjorde at fangene klarte å rømme. De har nå vært på frifot siden mandag.

Palestinere brenner dekk utenfor byen Nablus for å forstyrre israelske soldater i jakten på rømlingene. (Foto: Flash90)

Fengselsmyndighetene styrker nå sikkerheten i alle fengsler, inkludert regelmessige søk i cellene. De vil også jobbe for å spre opp fanger fra terrorgruppen Islamsk Jihad. Fem av rømlingene er medlemmer i IJ.

Siden flukten på mandag har israelske styrker gjennomført en massiv operasjon for å fange rømlingene, som anses som ekstremt farlige. Fire av de seks på flukt er dømt til livstid i fengsel for sine roller i alvorlig terror.

Det er usikkert om rømlingene fortsatt befinner seg i Israel, om de er på Vestbredden eller om de har klart å rømme over til nabolandet Jordan.

Flukten har også ført til opptøyer i andre israelske fengsler, i tillegg til på Vestbredden og Øst-Jerusalem. Israelske myndigheter frykter rømlingene kan gjennomføre nye terrorangrep mot israelere mens de er på frifot.

Det bekymrer derimot ikke Palestinakomiteen, som benytter anledningen til å glorifisere de seks rømte terroristene på sin egen Facebook-side:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart