En ultraortodoks jøde på trilletur med barnevogn i den ultraortodokse byen Bnei Brak. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)

Nesten 1 av 4 israelere vil være ultraortodokse innen 2050

Det anslår en israelsk studie. Årsaken er den store fødselsraten blant ultraortodokse kvinner.

Nesten en fjerdedel av Israels befolkning vil være ultraortodokse jøder innen år 2050, ifølge anslag fra Israels National Economic Council.

Israels nåværende befolkning på 9,2 millioner innbyggere er ventet å vokse med 70 prosent til nesten 16 millioner innen 2050. Av disse anslås rundt en fjerdedel – 3,8 millioner – å være ultraortodokse, skriver Times of Israel.

Befolkningstallene peker på en fremtid hvor den jødiske andelen i Israel vil ligge på rundt 80% av befolkningen, men andelen ultraortodokse vil være langt høyere enn tidligere. Slår prognosene til vil ultraortodokse da utgjøre nærmere en tredjedel av Israels jødiske befolkning. Den arabiske befolkning vil øke til rundt 3,24 millioner og holde seg på rundt 20% av befolkningen.

I dag utgjør de ultraortodokse rundt 12,6 prosent av befolkningen. Dette vil øke til 24 prosent av den totale befolkningen innen 2050, ifølge studien.

Mesteparten av denne veksten skyldes at det ultraortodokse miljøet har en fødselsrate på 6,7 barn per kvinne, betydelig mer enn ikke-ultraortodokse jødiske familier. I 2050 vil israelere under 19 år utgjøre en tredjedel av befolkningen.

Den generelt store befolkningsveksten i Israel anslås å gjøre presset på boligmarkedet enda større. Allerede i dag er for få boliger i forhold til behovet. I tillegg vil det legge stort press på transportsystemet og utdanningssystemet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart