Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Pågrep smuglere med 20 skytevåpen

Disse skytevåpnene ble forsøkt smuglet over den israelsk-jordanske grensen 2. mai 2022. (Foto: Det israelske politiet)
Israelske sikkerhetsstyrker har gjort flere store våpenbeslag de siste ukene. Våpnene kunne endt opp i hendene til kriminelle eller terrorister.

Det israelske politiet pågrep mandag 2. mai to palestinske menn i det sørlige Israel. Mennene prøvde å smugle våpen over grensen fra Jordan.

Smuglerne, palestinere i 30-årene fra Betlehem, var i besittelse av 20 pistoler da de ble pågrepet nær Tel Arad vest for Dødehavet.

Ifølge politiet var våpnene på vei til Vestbredden. Mange av våpnene som smugles fra Jordan ender opp i hendene til israelske arabere, både til kriminelle formål og til terrorisme. Verdien på det ulovlige markedet for våpnene som ble beslaglagt er estimert til 1,4 millioner kroner.

– Vi er fast bestemt på å bekjempe kriminalitet i det arabiske samfunnet og konfiskere ulovlige våpen. Politiet har nå beslaglagt 20 håndvåpen i Arad. Vi vil fortsette arbeidet til vi renser Israel for ulovlige våpen, sier statsminister Naftali Bennett.

De siste årene har det vært en volds- og drapsbølge i det arabiske samfunnet i Israel. Væpnede kriminelle gjenger har vært i åpen krig. Over 100 drap årlig i det arabiske samfunnet har fått politiet til å sette inn store ressurser mot de kriminelle.

Men selv om politiet og militæret har satt inn store ressurser på å bekjempe våpensmuglingen, erkjenner de at mange våpen finner veien over grensen fra Jordan. Det er fordi grensen mot Jordan stort sett er åpen og uten store gjerder, som gjør den til en foretrukket smuglerrute.

Også i forrige uke ble 24 håndvåpen beslaglagt i et forsøk på å smugle våpen inn i Israel fra Jordan. I februar konfiskerte det israelske forsvaret 50 skytevåpen, som ble forsøkt smuglet over grensen. I november 2021 gjorde det israelske politiet det største våpenbeslaget i landets historie.

Nylig ble det også konfiskert 100 granater og to skytevåpen, som ble forsøkt smuglet inn i Israel fra Libanon. Politiet mistenker at disse våpnene ble smuglet av Hizbollah til bruk for et fremtidig terrorangrep.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart