Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Offiserer i Irans revolusjonsgarde dør under mystiske omstendigheter

Iranske militære ledere fotografert i en underjordisk missilbase den 9. februar 2022. (Foto: IRGC)
General Abolfazal Alijani ble mandag drept i Syria. Det er det siste av flere mystiske iranske dødsfall.

En høytstående offiserer i Irans revolusjonsgarde, general Abolfazal Alijani, ble mandag 22. august drept i Aleppo-regionen i Syria, ifølge iranske og libanesiske medier. Omstendighetene rundt dødsfallet er ukjent. Alijani skal ha fungert som en «militærrådgiver» i Syria.

Det har de siste månedene vært flere mystiske dødsfall knyttet til den iranske revolusjonsgarden. I juli rapporterte iranske medier at en høytstående offiser i revolusjonsgardens marine hadde blitt drept i et oppdrag i Salah al-Din-provinsen.

I juni beskyldte Iran Israel for å være ansvarlig for dødsfallet til fem offiserer i revolusjonsgarden. Iran mener blant annet at Ayub Intazari, en luftfartsingeniør i revolusjonsgarden, og Kamran Agmolai, en geolog i organisasjonen, ble forgiftet av Israel.

Bare noen dager etter denne hendelsen ble to andre offiserer i revolusjonsgarden, som hadde vært involvert i å bygge og utvikle våpen til den iranske-støttede terrorgruppen Hizbollah i Libanon, erklært døde.

Ifølge revolusjonsgarden døde de to offiserene i en trafikkulykke, men dette avvises av andre. Ifølge den britisk-baserte iranske TV-kanalen Iran International var det slett ingen ulykke som forårsaket dødsfallene.

Gjennom årene har det vært flere mystiske dødsfall og attentat mot ledere i Irans revolusjonsgarde og Irans atomvåpenprogram. I 2020 ble lederen av Irans atomvåpenprogram drept i et avansert attentat. Iran anklager Israel for å stå bak, men uten å kunne bevise anklagene.

Nylig ble også tre syriske offiserer drept under mindre mystiske omstendigheter. De ble drept under et angivelig israelsk luftangrep mot Tartus-området nordvest for den syriske hovedstaden Damaskus.

Ifølge medierapporter var målet for angrepet en iransk base hvor det var en målradar, et lager av presisjonsmissiler og iranske og syriske offiserer som overvåket våpenprogrammet.

Israel har de siste årene gjennomført en rekke luftangrep inne i Syria for å forhindre at Iran forsyner sine allierte, som Hizbollah, med avanserte presisjonsvåpen. Slike våpen vil utgjøre en stor trussel mot Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart