Israelske soldater under et nattraid på Vestbredden 29. august 2021. (Foto: Flash90)

IDF-offiser drept i skuddveksling

To palestinere døde også i skuddvekslingen.

En offiser i det israelske forsvaret (IDF) og to væpnede palestinere ble drept i en skuddveksling nær sikkerhetsbarrieren mot Vestbredden natt til onsdag 14. september, skriver Times of Israel.

Ifølge IDF ble to mistenkte observert gjennom overvåkingskamera nær sikkehetsbarrieren mellom Israel og Vestbredden. Israelske soldater ble sendt ut til området for å undersøke hva personene holdt på med.

Da de israelske soldatene kom frem til stedet begynte de to mistenkte å skyte mot dem. «Soldatene tok dekning, skjøt tilbake mot de mistenkte og nøytraliserte dem», skriver forsvaret. Etter skuddvekslingen lå en israelsk soldat og to væpnede palestinere døde på bakken.

– Dette er dessverre ingen god morgen. Vi mistet en offiser i natt. Jeg kondolerer til hans familie og kjæreste, sier IDF-sjef Aviv Kohavi.

De to drepte palestinerne var i besittelse av en maskinpistol og et annet semiautomatisk våpen. De er identifisert i palestinske medier som Ahmed Abed og Abdul Rahman Abed fra en landsby nær Jenin. Ahmed var offiser i de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker.

IDF tror at de drepte palestinerne planla et bakholdsangrep mot israelske soldater i området. Det var også en annen skyteepisode i det samme området dagen før. Da ble et kjøretøy som jobbet med sikkerhetsbarrieren beskutt, men ingen personer kom til skade.

I juni begynte arbeidet med å oppgradere deler av sikkerhetsbarrieren, for å tette hull og gjøre den sikrere. Mellom 22. mars og 5. mai ble 19 mennesker drept i en bølge av terrorangrep i Israel. Mange av terroristene kom ulovlig inn i Israel gjennom hull i sikkerhetsbarrieren.

Siden har Israel hatt en pågående anti-terroraksjon på Vestbredden. Flere hundre terrormistenkte er pågrepet og titalls våpen er konfiskert.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart