Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Jordans kong Abdullah II sliter mer og mer med å få Israel til å legge inn et godt ord for landet sitt i Washington. (Foto: Nader Daoud)
Jordans kong Abdullah II sliter mer og mer med å få Israel til å legge inn et godt ord for landet sitt i Washington. (Foto: Nader Daoud)

Jordan får mindre hjelp i Washington

Sikkerhetsforbindelsene mellom Jordan og Israel er fortsatt sterke, men Amman har ennå ikke erstattet sin avgåtte ambassadør i Tel Aviv.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Ifølge Jerusalem Post gjør Israel stadig mindre for å legge inn et godt ord for Jordan i Washington, siden landet ikke erstatter sin ambassadør i Tel Aviv. Tidligere har israelerne hatt en tradisjon for å mekle fram løsninger som sikrer fortsatt bistand til Amman.

Når amerikanske kongressmedlemmer spør israelske representanter får de stadig oftere det samme svaret: Sikkerhetssamarbeidet fungerer utmerket, men det at Jordan ikke har noen ambassadør i Tel Aviv er intet godt tegn. Nå er det nesten to år siden siden perioden til den forrige ambassadøren, Ali Al-Ayed, gikk ut.

Tidligere har israelerne uttrykt forståelse for at ambassadør-spørsmålet er kompliserte saker  i Jordans innenrikspolitikk. Etterhvert som tiden går, og ingen ambassadør dukker opp, er tålmodigheten blitt mindre i Jerusalem. Et pressmiddel Israel bruker, er å la være å snakke godt om Amman til amerikanerne, skriver den israelske avisen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart