Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney ligger kanskje et stykke bak Barack Obama på meningsmålingene, men "Obamacare" og en sterk støtte til Israel vil trolig være en fordel for mormoneren. (Foto: Gage Skidmore)
Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney ligger kanskje et stykke bak Barack Obama på meningsmålingene, men "Obamacare" og en sterk støtte til Israel vil trolig være en fordel for mormoneren. (Foto: Gage Skidmore)

– Romney planlegger besøk i Israel

Republianernes håpefulle presidentkandidat, Mitt Romney, vil avlegge Israel et besøk i løpet av sommeren, sier regjeringskilder til israelske medier.

Turen er under planlegging, men ingen detaljer rundt reisen har foreløpig blitt offentliggjort for pressen, melder Yedioth Aharonoth. Det er også uvisst nøyaktig når turen finner sted og hvor lenge den skal vare.

– Han er en rotfast venn av Israel, så vi vil svært gjerne møte ham, sa statsminister Benjamin Netanyahus rådgiver Ron Dermer mandag.

– Vi verdsetter hans sterke og utvetydige støtte til Israel og vi er sikker på at besøket bare vil styrke dette, utdypet han videre.

Minefelt
Ha’aretz
-journalist Chemi Shalev mener Romneys besøk vil utgjøre et «politisk minefelt» for Netanyahu. Det er ingen hemmelighet at han og sittende USA-president Barack Obama aldri har funnet tonen, og kan fort bli beskyldt for å blande seg inn i amerikansk politikk, mener han. Kjemien mellom den israelske statsministeren og Romney skal være betydelig bedre. De har kjent til hverandre helt fra 1970-tallet, fra før de begge gikk inn i politikken.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart