Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Det er ingen hemmelighet at jeg elsker Israel

New Yorks ordfører Eric Adams besøkte Vestmuren i Jerusalem 22. august 2023. (Foto: Ordførerens kontor)
New York har den største jødiske befolkningen i verden. Nå er byens ordfører på besøk i Israel.

Ordføreren i New York, Eric Adams, er på et tredagers besøk i Israel. I løpet av besøket har han blant annet møtt statsminister Benjamin Netanyahu, ledere av opposisjonen, oppstartsbedrifter og andre israelske samfunnsaktører, skriver nettavisen Times of Israel.

Adams møtte også lederne for de omfattende protestene mot regjeringens rettsreform, men han tok ikke selv stilling til reformen.

– Jeg lyttet til dem, jeg blandet meg ikke inn. Jeg tror det israelske folk vil avgjøre sin egen skjebne. Det var viktig for meg å møte mennesker fra begge sider og høre på deres synspunkter, sier amerikaneren.

Den Demokratiske ordføreren velger dermed en annen strategi enn hans partileder, USAs president Joe Biden. Biden har offentlig uttalt at reformen bør bremses til det er kommet frem til et bredt politisk forlik.

– Vi har mange utfordringer i byen vår og jeg hadde ikke likt om noen kom hit og fortalte oss hvordan vi skulle løse dem, forteller Adams.

Den tidligere politimannen anses for å ha et godt forhold til New Yorks jødiske befolkning. New York er byen med størst jødisk befolkningen i verden, med rundt 1,6 millioner jødiske innbyggere. De siste årene har det vært en kraftig økning i antallet antisemittiske angrep i New York.

Adams sier besøket i Israel blant annet handler om hvordan de skal slå ned på den økende antisemittismen i hjembyen. Han vil også lære av de mange oppstartsbedriftene i Israel og se hvordan New York kan kopiere suksessen.

Det er første gang Adams besøker Israel som ordfører i New York, men han har besøkt landet tidligere ved andre anledninger.

– Det er ingen hemmelighet hvor mye jeg elsker denne nasjonen og hva den representerer. Det er et ubrytelig bånd mellom New York og Israel og vi vil fortsette å bygge videre på det båndet, sier storbyens ordfører.

New Yorks ordfører Eric Adams (t.h.) med Jerusalems ordfører Moshe Lion. (Foto: Ordførerens kontor)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart