NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Det har vært mye uroligheter mellom bosettere, palestinere og IDF ved Huwara langs rute 60. Dette bildet er fra en annen anledning 29. juli. (Foto: Flash90)

Bosettere angrep israelske soldater

Det har skapt sterke reaksjoner at en gruppe ekstreme bosettere angrep soldater med pepperspray og steiner.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Sjefen for IDFs 202. fallskjermbataljon og flere andre soldater ble skadet etter at de ble angrepet med pepperspray og steiner av en gruppe ekstreme bosettere under uroligheter i den palestinske byen Huwara på Vestbredden torsdag morgen, skriver Jerusalem Post.

Statsminister Yair Lapid, forsvarsminister Benny Gantz, bosetterledere og politikere fra venstre til høyre fløy fordømmer angrepet på soldatene.

Bataljonen ankom Huwara tidlig torsdag morgen for å stanse bosettere fra å gjøre opprør mot palestinerne i byen, som ligger sør for Nablus. Rute 60, en hovedtransportåre i regionen, går gjennom Huwara og både israelere og palestinere bruker veien for å kjøre hjem.

Den siste tiden har det vært en rekke steinkastinger mot israelske biler, blant annet ble en 7 år gammel gutt skadet av steinkastingen. Bosettere i området har svart med å angripe den lokale palestinske befolkningen og utført skadeverk.

Da de israelske soldatene forsøkte å forhindre dette torsdag morgen skal bosetterne ha brukt pepperspray mot soldatene og kastet stein mot dem. Etter angrepet skal en gruppe bosettere ha stukket fra stedet.

Det israelske forsvaret og politiet søkte i området og fant en av de mistenkte, som ble arrestert. Ifølge kringkasteren Kan er den mistenkte i 20-årene og tjenestegjør selv i IDF. Det er ventet flere arrestasjoner.

IDF-sjef Aviv Kohavi kaller torsdagens angrep på soldatene i Huwara for «en veldig alvorlig hendelse».

– Det er helt uakseptabelt at IDF-soldater som gjør jobben sin skal bli voldelig angrepet av bosettere, sier Kohavi videre.

Tidligere statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer også angrepet på soldatene, men understreker at en liten gruppe med ekstremister ikke representerer det store flertallet av israelske bosettere.

– Det absolutte flertallet av bosettere respekterer loven, tjenestegjør i forsvaret og er dypt takknemlig for soldatene som beskytter oss, sier han.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart