Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Bosettere angrep israelske soldater

Det har vært mye uroligheter mellom bosettere, palestinere og IDF ved Huwara langs rute 60. Dette bildet er fra en annen anledning 29. juli. (Foto: Flash90)
Det har skapt sterke reaksjoner at en gruppe ekstreme bosettere angrep soldater med pepperspray og steiner.

Sjefen for IDFs 202. fallskjermbataljon og flere andre soldater ble skadet etter at de ble angrepet med pepperspray og steiner av en gruppe ekstreme bosettere under uroligheter i den palestinske byen Huwara på Vestbredden torsdag morgen, skriver Jerusalem Post.

Statsminister Yair Lapid, forsvarsminister Benny Gantz, bosetterledere og politikere fra venstre til høyre fløy fordømmer angrepet på soldatene.

Bataljonen ankom Huwara tidlig torsdag morgen for å stanse bosettere fra å gjøre opprør mot palestinerne i byen, som ligger sør for Nablus. Rute 60, en hovedtransportåre i regionen, går gjennom Huwara og både israelere og palestinere bruker veien for å kjøre hjem.

Den siste tiden har det vært en rekke steinkastinger mot israelske biler, blant annet ble en 7 år gammel gutt skadet av steinkastingen. Bosettere i området har svart med å angripe den lokale palestinske befolkningen og utført skadeverk.

Da de israelske soldatene forsøkte å forhindre dette torsdag morgen skal bosetterne ha brukt pepperspray mot soldatene og kastet stein mot dem. Etter angrepet skal en gruppe bosettere ha stukket fra stedet.

Det israelske forsvaret og politiet søkte i området og fant en av de mistenkte, som ble arrestert. Ifølge kringkasteren Kan er den mistenkte i 20-årene og tjenestegjør selv i IDF. Det er ventet flere arrestasjoner.

IDF-sjef Aviv Kohavi kaller torsdagens angrep på soldatene i Huwara for «en veldig alvorlig hendelse».

– Det er helt uakseptabelt at IDF-soldater som gjør jobben sin skal bli voldelig angrepet av bosettere, sier Kohavi videre.

Tidligere statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer også angrepet på soldatene, men understreker at en liten gruppe med ekstremister ikke representerer det store flertallet av israelske bosettere.

– Det absolutte flertallet av bosettere respekterer loven, tjenestegjør i forsvaret og er dypt takknemlig for soldatene som beskytter oss, sier han.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart