Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Fra grensen som Norge har anerkjent som palestinsk skjøt Hamas mot Israel

En militant palestiner i byen Tulkarem på Vestbredden 7. mai 2024. (Foto: Flash90)
Fra området som Norge har anerkjent som en palestinsk stat har Hamas-terrorister i to dager på rad skutt mot sivile i Israel.

Hamas-terrorister avfyrte flere skudd fra den palestinske byen Tulkarem på Vestbredden mot det jødiske lokalsamfunnet i Bat Hefer, som ligger på israelsk side av den såkalte «1967-grensen». Ingen mennesker kom til skade, men et bygg var preget av flere kulehull.

– For kort tid siden avfyrte terrorister fra Tulkarem-området skudd mot Bat Hefer, sier det israelske forsvaret (IDF) i en uttalelse.

Videoer som er publisert i sosiale medier viser skytingen (se lenger ned i saken) mot landsbyen i Israel. Bat Hefer ligger rett ved «grensen» som Norge har anerkjent som en palestinsk stat, bare 15 kilometer fra Middelhavet.

Israels ambassadør til Norge, Avi Nir-Feldklein, spør på Twitter/X et retorisk spørsmål om vi ville vært villige til å dele grense med terrorister bare noen få fra hjemmet vårt. Ambassadøren er for øvrig i Israel nå, etter å ha blitt tilbakekalt av landets utenriksminister som følge av Norges anerkjennelse.

Dagens skyting mot Bat Hefer er den andre på to dager. Også tirsdag skjøt terrorister fra Tulkarem mot det israelske lokalsamfunn rett over «grensen».

Dette er ingen offisiell grense, selv om den ofte omtales som det. Det er fordi våpenhvilene som Israel inngikk med arabiske naboer i 1949 etablerte våpenhvilelinjer – ikke grenser.

Det er slått fast i avtaleteksten at disse linjene ikke skal forhåndsbestemme framtidige territorielle avtaler eller grenselinjer. Eksperter på folkerett mener derfor at disse linjene derfor ikke kan erklæres som grensene til en palestinsk stat, slik Norge nå har gjort.

Nir-Feldklein påpeker også at skytingen fra Hamas på Vestbredden mot israelske lokalsamfunn over «grensen» viser at forfatteren Salman Rushdie hadde rett når han advarte om at opprettelsen av en palestinsk stat nå ville blitt en «Taliban-lignende stat drevet av Hamas».

Galit Shaul, leder av det regionale rådet, mener det er uholdbart at samfunn ved grensen utsettes for angrep. Hun krever at sikkerheten i området styrkes, så ikke Hamas-terrorister kan skyte inn mot Israel fra Vestbredden.

– Våre innbyggere lever i frykt. Hver dag blir røde linjer krysset, sier hun.

Denne videoen viser Hamas-terroristene skyte inn mot Israel:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart