Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

januar 17, 2001

Funn på Tempelfjellet

Wakf er de muslimske myndighetene på Tempelplassen. I praksis har de hatt kontrollen med området siden 1967, men Israel har hatt den øverste myndigheten. Det betyr at når det ble opptøyer (f. eks. steinkasting fra Tempelplassen ned på jøder som bad ved Vestmuren («Klagemuren»), kunne israelerne gripe inn.

Gilo

Gilo er en bydel i Jerusalem. Den ligger i den sørlige delen av byen, i det området som var under jordansk kontroll i årene 1948-67. Noen kaller derfor Gilo for en «bosetning».

Konflikt i Gamlebyen

Bakgrunnsstoffet for denne artikkelen er en artikkel av Peter Hirschberg i Jerusalem Report datert 11.9 i år, altså like før opptøyene startet.

Kristne frykter

Shmuel Evyatar er rådgiver for ordføreren i Jerusalem, Ehud Olmert, i kristne spørsmål. Like før jul sa han at hans kontor får mange telefoner fra kristne som er bekymret for sin framtid ut fra meldinger om at det kristne og det armenske kvarteret kan komme under palestinsk kontroll i en fredsavtale.

Lars Sigurd Sunnanå. (Foto: Spartacus forlag)

Åpent brev til Lars Sigurd Sunnanå

Lørdag 30. desember 2000 lyttet jeg til NRK P2s «Verden på lørdag». Der stilte du spørsmål om hvorfor Israelsstøtten fortsatt er så sterk, på tross av at, fritt gjengitt: «alle verdens internasjonale medier forteller om Israels grusomheter». Jeg vil nå prøve å besvare dette spørsmålet.

0

Your Cart