Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Veien fra Hamas til Hamar er kort

Skjermdump fra Dagbladet.no og to av kommentarene i Facebook-samtalen.
Skjermdump fra Dagbladet.no og to av kommentarene i Facebook-samtalen.
"Skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere [jødene] litt mer," skrev et tidligere AUF-medlem i Hamar på Facebook. Men hvorfor blir alle så sjokkerte? Han uttrykker jo bare den religiøse lengselen til Hamas-bevegelsen, som norske myndigheter, arbeiderbevegelsen og andre norske organisasjoner stadig har kontakt med.

Første skjermdump fra AUF-medlemmets Facebook-side.
Første skjermdump fra Facebook-siden.

Hamar Arbeiderblad meldte tirsdag om en Facebook-samtale blant personer tilknyttet AUF-miljøet på Hamar (klikk  på lite skjermbilde for å se fullversjon). Tidligere fylkessekretær i AUF og kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet, Khalid Haji Ahmed, deltok i samtalen uten å ta avstand fra innleggene. Den innledende kommentaren som uttrykte drøm om at Hitler skulle dusje [med drapsgass] jødene litt mer, fikk minst 40 «liker» på Facebook før den ble slettet av Facebook.

– Bra at Facebook sletter statusen min. Sikkert jøder som styrer det også, skrev den unge skribenten i går kveld, ifølge skjermbilde Miff.no har fått tilgang til. Da det ble antydet at han hadde diskriminert noen, svarte han: «Det går ikke an i diskriminere dyr.» Deretter la han et smilefjes bak. (Klikk på andre skjermbilde for å se fullversjon.)

Andre skjermdump fra AUF-medlemmets Facebook-side.
Andre skjermdump fra Facebook-siden.

Ordfører Morten Aspeli (Ap), lederen i det lokale Arbeiderpartiet Thomas Langeland Jørgensen og gruppeleder i gruppeleder i kommunestyret Gry Veronica Engli tar alle avstand fra uttalelsene. Det gjør også AUF-leder Eskil Pedersen, som understreker til Dagbladet at personen som innledet samtalen ikke har noe verv i AUF. Senere har det kommet meldinger om at han visstnok ikke heller har betalt kontingent siden 2009, og at han meldte seg ut i 2011.

 

Brukte humor for å «ta avstand»

Ahmed selv sier til Dagbladet at hans kommentarer i samtalen skulle være en ungdommelig måte å ta avstand fra det som ungdommene hadde skrevet. Vi gjengir Dagbladets spørsmål og Ahmed selvforsvar:

– Forstår du hvorfor folk reagerer?

– Hvorfor skulle jeg tatt avstand? Jeg kjenner disse ungdommene godt, og jeg vet hva som fungerer og ikke. Hvis jeg hadde kjefta på dem ville de bare blitt enda mer sure. Adrenalinet pumper og mange er sinte på grunn av situasjonen i Midtøsten. Da jeg heller sa ifra på måten jeg gjorde, og brukte humor, forsto de at de hadde dummet seg ut, sier Ap-politikeren.

Ahmed mener hele saken er dratt ut av proporsjoner.

– Jeg skjønner ikke hvorfor folk løper til media med en gang noe skrives på Facebook eller andre steder. Kanskje de som sier ifra prøver å skade meg. Det er mulig at de som varslet media enten er jøder selv, eller har politiske interesser i å få blest rundt saken, mener han.

Den siste konspirasjonsteorien rettet mot jøder kan kanskje røpe hvorfor disse holdningene kommer fram fra ungdommer som Ahmed «kjenner godt»? Saken er  også omtalt av VG, Nettavisen og NRK.

 

Flørter med antisemittiske krefter

Hvorfor vekker ungdommenes Facebook-kommentar så mye oppstuss, og Arbeiderparti-politikere står i kø for å ta avstand? Det er jo de samme religiøse lengslene Hamas-lederne som kontrollerer Hamars vennskapsby Khan Younis og Gaza-stripen har.

Hamas ser, ifølge punkt 7 i sin egen grunnlov fra 1988, frem til å iverksette Allahs løfte, gitt ved Muhammed: “Tiden vil komme når muslimer vil kjempe mot jødene (og drepe dem); inntil jødene skjuler seg bak stener og trær som vil rope: O muslim! Det er en jøde som skjuler seg bak meg. Kom og drep ham!”

Arbeiderpartiet og AUF må innse at veien fra Hamas til Hamar er kortere enn de har trodd. Det nytter ikke å flørte med antisemittiske krefter på Gaza-stripen og tro at signalene ikke blir oppfanget hos unge medlemmer. Så lenge norsk kontakt med Hamas-bevegelsen fortsetter, så lenge internasjonal solidaritet med palestinerne blir utnyttet av Hamas til å fremme deres egen agenda, bør det ikke sjokkere noen at dagdrømmene til Hamas også kommer ut gjennom tastaturet til mindreårige på Hamar.

 

Hitler-drøm på Vestbredden

Og tro ikke at det bare er Hamas-folk som drømmer om å få Hitlers effektivitet tilbake i krigen  mot jødene.

I februar 2011 publiserte det palestinske ungdomsmagasinet Zayzafuna en hyllest til Adolf Hitler. Bladet utgis med støtte av de Fatah-kontrollerte palestinske selvstyremyndigheter. Da Hitler-hyllesten ble kjent gjennom boken Deception fra Palestinian Media Watch i desember 2011, brøt UNESCO sin økonomiske støtte til bladet. Historien er grundig beskrevet i MIFFs bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.

Hitler-hyllesten har foreløpig ikke ført til noen endringer i norsk bistand til palestinske selvstyremyndigheter. Tvert imot ble det senest for noen dager siden gikk en ekstra bevilgning til PA.

– Spørsmål om hatpropaganda og oppfordringer til vold er tema som vi jevnlig tar opp i vår dialog med palestinske og internasjonale samarbeidspartnere. Vi oppfatter at dette er noe som tas seriøst også fra palestinske myndigheters side, skrev daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre i juni.

Vi kan spørre oss om PA tar det seriøst å hindre hatpropaganda og oppfordringer til vold eller om de tar det seriøst å spre mest mulig. Støre var litt språklig uklar der. Dokumentasjonen i boken Dobbeltspill tyder dessverre på det siste.

Så lenge flere hundre millioner norske skattekroner fortsetter å strømme inn til palestinerne, uten at det settes krav til fredsfremmende bruk, blir de våte Hitler-drømmene til norske Israel- og jødehatere matet. Så lenge Arbeiderpartiets mest populære politiker insisterer på at et er viktig med dialog med Hamas, er det ikke rart at en ung AUFer med sterkt engasjement tar seg frihet til å spre islamistenes visjoner på Facebook.

 

Utmeldelser

En velinformert kilde på Hamar opplyser til Miff.no at det er en særdeles Israel-fiendtlig holdning blant flertallet av medlemmene i AUF på Hamar.

– Jeg vet om flere som har meldt seg ut av AUF Hamar på grunn av den indoktrineringen de fører mot Israel, sier kilden. Miff.no har ikke kunnet fått dette bekreftet fra andre kilder.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart