Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bibelskolestudent knivstukket i Jerusalem

Her ble en 25 år gammel israelsk jøde knivstukket torsdag 8. oktober. (Foto: Magen David Adom)
En 25 år gammel student ved en yeshiva-skole i Jerusalem ble torsdag knivstukket i nakken i enda et nytt terrorangrep.

Terroristen bak torsdagens angrep var en 19 år gammel palestinsk mann fra Shuafat i Øst-Jerusalem. Like etter klokken 12 lokal tid (klokken 11 norsk tid) trakk han kniv ved en trikkeholdeplass like ved politiets nasjonale hovedkvarter, kort vei fra Ammunition Hill, i Øst-Jerusalem.

Han knivstakk en 25 år gammel israelsk jøde, som var student ved en yeshiva-skole (jødisk bibelskole) i Jerusalem. 25-åringen er kritisk skadet, men tilstanden er stabil, ifølge medisinsk personell ved Sha’are Zedek-sykehuset. Den knivstukne mannen ble fraktet til sykehuset mens kniven fortsatt satt fast i nakken hans.

En annen israeler, som er sikkerhetsvakt på trikken, ble lettere skadet da han forsøkte å hindre angriperen i å rømme fra åstedet. Terroristen forsøkte å stjele skytevåpenet til sikkerhetsvakten, men klarte det ikke. Politistyrker på motorsykler stanset ham da han forsøkte å komme seg unna. Angriperen er uskadd og arrestert.

Veien der angrepet skjedde ble stengt for trafikk, og trikken ble stanset i cirka en time. Politiet gjennomsøkte området, fordi noen vitner angivelig hadde observert at terroristen like før angrepet hadde kastet noen gjenstander i grøftene langs veien.

Kilder: Times of Israel, Ynetnews.com og Jerusalem Post.

 

Bakgrunn:

Spenningsnivået har eskalert de siste dagene, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag. Gamlebyen ble i to dager stengt for palestinske borgere som ikke bor eller jobber innenfor bymuren, men disse restriksjonene ble tirsdag opphevet som lovet.

Her og her kan du lese om terrorangrep og opptøyer onsdag.

Her kan du lese om hendelser tirsdag, da det blant annet var opptøyer i Jaffa i Sentral-Israel.

Her kan du lese hva som skjedde mandag.

Les også hvordan Abbas og Netanyahu på hvert sitt vis forholder seg til terrorbølgen.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart