Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Les hvorfor krigen er blitt tvunget på Israel

Annonsetekst 1 av 12 i MIFFs kampanje i storbyavisene i august 2014.
Annonsetekst 1 av 12 i MIFFs kampanje i storbyavisene i august 2014.
Annonse 1/12: Gang etter gang har Israel akseptert våpenhvileforslag, men Hamas har insistert på å fortsette krigen og slik brakt lidelse over sivile palestinere på Gaza-stripen.

Fredag 1. august står den første av i alt tolv annonser fra MIFF på trykk i Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad. Alle annonsene i serien vil etterhvert bli tilgjengelig ved å klikke her.

Les her hvordan du kan gi din øremerkede gave til annonsekampanjen

 

Hamas planla aggresjon

Allerede for flere måneder siden ble de israelske forsvarsstyrkene kjent med planer Hamas hadde om å starte en krig til sommeren, meldte Jerusalem Post 31. juli. Angrepsplanene til Hamas besto i simultane angrep mot israelske landsbyer langs grensen til Gaza-stripen, infiltrasjon av IDF-baser og angrep mot grensepatruljer. På bakgrunn av etterretningsinformasjonen overflyttet IDF forsterkninger til Gaza-divisjonen i forkant av krigen som nå har rast i juli. Flere av angrepsplanene har Hamas gjennomført under krigen, og flere titalls israelske soldater er drept.

Hamas er en islamistisk terrorgruppe med mål om å gjennomføre folkemord på jøder. Det har vi svart på hvitt i deres eget politiske grunnlagsdokument.

Da den militære konflikten eskalerte i begynnelsen av juli, var Israel klare helt fra begynnelsen: – Fred vil bli besvart med fred. Men Hamas valgte å fortsette krigen, og sette uskyldige mennesker både i Israel og Gaza i fare med sine rakettangrep.

Tidligere norsk Midtøsten-forhandler, statsråd og visegeneralsekretær i FN, Terje Rød-Larsen, var veldig klar på hvem som har ansvar for den pågående konflikten da han deltok på Dagsnytt Atten 16. juli. Han påpekte at Israel har godtatt våpenhvileforslaget fra Egypt, og at Hamas har valgt å trappe opp konflikten. Rød-Larsen fortalte også om hvordan Hamas bruker sivilbefolkningen som skjold.

Da Israels fungerende ambassadør i Norge, George Deek, deltok i Dagsnytt Atten 29. juli [fra ca. 08.00 ut i sendingen], listet han opp alle våpenhviletilbudene som Hamas har avvist. Israel opplever at flere arabiske land har stilt seg på deres side i konflikten mot Hamas. Israel har også fått støtte fra en rekke vestlige land.

På kvelden 31. juli kom det meldinger om at partene har gått med på en 72 timers våpenhvile. Det gjenstår å se hvor lenge den vil vare, tidligere har Hamas brutt flere slike våpenhviler.

 

Les noen viktige artikler:

 

Myter knuses i konflikten mellom Israel og Hamas

De pågående krigshandlingene har knust flere myter som har vært akseptert som fakta i det internasjonale samfunnet, påpeker Alan Dershowitz i Jerusalem Post.

Myte 1: Den viktigste årsaken til konflikten mellom Israel og palestinerne er okkupasjonen av Vestbredden og Israels bosettingspolitikk.

Myte 2: Det som skjer nå er en voldsspiral, og begge parter har like mye skyld.

Myte 3: Mahmood Abbas er en del av løsningen, ikke en del av problemet.

 

De som fordømmer Israel kriminaliserer norske ledere og offiserer

Fordømmelsene har på ny regnet ned over Israel mens landet har forsvart sine innbyggere mot rakettangrep fra voldelig islamistgrupper. Mange av dem som fordømmer har selv ofte gitt støtte til norsk og mer brutal krigføring.

 

Hva NRK og NTB aldri har fortalt deg om den forrige Gaza-krigen

I alle kriger, og særlig i kriger mellom regulære militærstyrker og geriljagrupper som skjuler seg i sin egen befolkning, blir dessverre sivile rammet. Når Israel slår tilbake mot terroristene på Gaza-stripen, skjer det med større skånsomhet enn nesten alle andre land ville brukt.

 

Mads Gilbert er ikke redelig med dødstall

Mads Gilbert hevder en av tre drepte på Gaza-stripen er barn. Oversikten til Al-Jazeera viser at den norske legen ikke bare overdriver, men dobler tallet. Også tall som Gilbert ga i 2009 har vist seg å være helt feil.

 

Stavanger bispedømme støtter voldelige islamister i krigen mot jødenes stat

Lørdag inviterer Stavanger bispedømme og andre til demonstrasjon mot Israel utenfor Domkirka i byen. Arrangørene vil tydeligvis åpne for fri flyt av våpen til den islamistiske terrorgruppen Hamas.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart