Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Antisemittisme i Polen

Rabbi Berel Wein skrev i sin spalte i Jerusalem Post 8.10.00: Jeg besøkte Warszawa for ikke lenge siden. Av flere titalls millioner mennesker som bor i Polen i dag er det bare omtrent 5.000 jøder igjen. Polen har løst sitt "jødeproblem". Likevel ble jeg utsatt for antisemittiske bemerkninger og gester på Warszawas gater.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Da jeg diskuterte denne foruroligende serie av hendelser med en av rabbinerne i Warszawa, sa han til meg: «De kan ikke tilgi oss!» Jeg sa til ham: «Tilgi oss for hva? For at tre og en halv million polske jøder er forsvunnet?» Han svarte: «Det er akkurat poenget. Det er praktisk talt ingen jøder igjen her, men alle de problemene som alltid har plaget Polen, er der fremdeles. Og de kan ikke tilgi oss at det ikke var vi som var grunnen til deres problemer!»

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart