Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Jødisk lærer knivstukket i Marseille

Hovedsynagogen i Marseille. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Hovedsynagogen i Marseille. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Tre angripere ropte antisemittiske skjellsord mens de knivstakk en historielærer ved den jødiske skolen i den franske byen Marseille onsdag kveld.

Angrepet mot den franske jøden i Marseille skjedde omtrent klokken 20 i kveld, ifølge nyhetsbyrået AFP og Times of Israel. Reuters og Jerusalem Post melder at de tre angriperne ytret støtte til terrorgruppen Den islamske staten.

– De fornærmet, truet og knivstakk offeret i en arm og et bein. De ble avbrutt av at en bil kom til åstedet, og de flyktet, sier en talsmann for påtalemyndigheten i Marseilles.

Den knivstukne mannen er brakt til sykehus. Skadene hans er ikke livstruende, ifølge politiets opplysninger. Et stort antall politifolk gjennomsøker nærområdet på jakt etter gjerningsmennene.

JTA har fått gjentatt hendelsesforløpet av Michele Teboul, en lokal leder i CRIF, en paraplyorganisasjon for franske jøder. Offeret selv har bedt om ikke å bli navngitt i media, ifølge henne. Teboul forteller at en ung mann kom kjørende mot offeret på moped, stanset og viste ham et bilde på mobiltelefonen sin av Mohammed Merah, den franske terroristen som drepte en rabbiner og fire skolebarn i et angrep mot den jødiske skolen i Tolouse i mars 2012. Angriperen viste deretter at han hadde på seg t-skjorte med IS-logo. Etter dette trakk han fram en kniv og knivstakk læreren. De to andre involverte personene sto og så på knivangrepet, og ble etterpå med på å rope antisemittiske skjellsord. Læreren er ved bevissthet, forteller hun, og opplyser at han slapp fra angrepet med lettere skader.

Dette angrepet kommer mindre enn en uke etter de grusomme angrepene i Paris, der IS-terrorister drepte 129 mennesker fredag 13. november.

Torsdag 12. november ble det begått knivangrep mot en ultraortodoks jøde i den italienske byen Milano.

Også i oktober var et knivangrep rettet mot franske jøder i Marseilles. Lørdag 24. oktober ble en rabbiner og to jødiske gudstjenestedeltakere knivstukket utenfor en synagoge i Marseilles etter sabbatsbønnen. Et av ofrene ble alvorlig skadet. Knivstikkeren kom med antisemittiske utbrudd mens han uførte ugjerningen.

I terrorangrepene i Paris i januar 2015 ble fire personer drept i et jødisk supermarked.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart