Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Tidligere AUF-leder ber jødene om unnskyldning

Skjermdump fra bloggen okkupertuke.wordpress.com.
Fylkespolitiker for Arbeiderpartiet, Kai Steffen Østensen, sier unnskyld til jøder. Samtidig erklærer han israelske myndigheter "gale" og "sinnsyke" og publiserer sine venners grove demonisering.

Fylkesleder i AUF kommer hjem fra Vestbredden med jødehets, meldte MIFF 10. april 2015. Vi påviste flere eksempler på hetsende og usanne anklager i Kai Steffen Østensens blogginnlegg etter en rundreise på Vestbredden.

27. juli 2016 har Østensen skrevet på ny. I mellomtiden har han blitt representant i fylkestinget i Vest-Agder for Arbeiderpartiet. «Unnskyld jøder. Det var ikke meningen,» skriver Østensen i overskriften.

Før Østensen rekker å unnskylde seg, kommer han med følgende anklage mot den demokratisk valgte regjeringen i Israel:

«Det er mennesker i ren frustrasjon, på begge sidene av muren, som føres bak lyset av en maktkåt elite i Israel. En elite som ønsker seg sitt eget kalifat – bare for jøder.»

Det finnes jøder som ønsker seg et Israel som bare er for jøder. Men de tilhører ikke eliten. De tilhører små ytterliggående grupper på høyresiden som ikke vinner representasjon i nasjonalforsamlingen Knesset. Vi registrerer med sorg at Østensen fortsetter å spre usannheter om det israelske demokratiet.

 

Unnskyldningen

Så vil Østensen unnskylde seg, og vi gjengir alle de aktuelle avsnittene i sin helhet:

«Og nå skal jeg unnskylde meg. Ikke fordi jeg kalte muren som skiller palestinere fra palestinere for Berlinmuren 2.0. Det mener jeg enda. Ikke fordi jeg, med mange andre, påstår at Palestina utsettes for grov apartheid når vannforsyningene, landområdene og rettighetene styres ene og alene av israelske myndigheter – det til tross for at Osloavtalen legger til grunn et delt ansvar på de tre ulike områdene; A, B og C.

Men jeg skal unnskylde meg ovenfor jøder. Jeg er lei meg for at jeg i innlegget forrige påske tok dere under en kam. Det var feil og heller aldri meningen. Jeg har siden den gang hatt lyst til å skrive noe. Men maktesløsheten man møter på MIFFs sider, hvor dommen er gitt før du selv i det hele tatt har klart å reise hjem, gjorde at jeg tok et steg tilbake og følte på hele situasjonen en gang til. Hadde jeg gjort noe galt? Var jeg så ille som de ville fremstille meg. Var jeg virkelig en jødehater?

Svaret er nei.

Jeg er ikke en jødehater – og langt derifra. Jeg elsker mennesket, og jeg elsker religionens fine kjerne. Både jødedommen, og min egen. Kristendommen. Derfor vil jeg på vegne av meg selv beklage for at jeg brukte jøder, der det skulle stå israelske myndigheter. Jeg vil beklage til den vanlige jøde for at jeg brukte deg, istedenfor de ekstreme sionistene. For det var de jeg ville skrive om. Det er de som gale. Sinnsyke. Og det er de som er ekstreme. Å argumentere ene og alene ut ifra et jødisk syn på hva som er rett og galt, er jo akkurat det samme vi kritiserer jihadistene og IS for. Eller Arafats såkalte barnebombere. Det er jo ikke sånn at kun muslimer er ekstreme. Vi har det også av kristne. Mange. Så alt for mange.»

 

MIFFs kommentarer

For det første: MIFF har aldri anklaget Østensen for å være en jødehater. Vi skrev at han kom hjem fra fjorårets påskebesøk på Vestbredden «som en jødehetser», og da bare på grunnlag av de eksemplene på jødehets som vi påviste i teksten. Østensens aller groveste løgn var denne: “Sannheten er at jødene som en gang ble renset ut av det nazistiske samfunnet, i dag står flere av dem bak den moderne verdens største etniske rensing.»

Vi ser dessverre ikke at Østensen tar avstand fra sin anklage om etnisk rensning i sin «unnskyldning». Løgnsetningen vi nettopp siterte blir ikke mer korrekt dersom «jødene» blir erstattet av «israelske myndigheter» eller «ekstreme sionister».

Vi gjentar det vi skrev i 2015: Den palestinske befolkningen i landområdene som i dag er Gaza, Israel og Vestbredden har økt med en faktor på ti de siste hundre årene. Folkeveksten fortsetter også i dag i minst samme tempo. Østensen nevner ikke med et ord at de arabiske brødre og fettere til de palestinske aktivistene de møtte har gjennomført en storstilt etnisk rensning av jøder fra arabiske land. I 1948 ble jødene som bodde på Vestbredden og i Øst-Jerusalem renset bort til siste mann og kvinne. AUF-lederen nevner ikke hvordan kristne, i siste halvdel av han eget liv, er blitt jaget ut av Irak og Syria i milliontall. Han virker ukjent med den lange listen av etniske rensninger i moderne tid, hvor mange hadde dødstall og flyktningetall som langt overgår noe som er sett i krigene mellom Israel og de palestinske naboene.

Vi er glad for at Østensen elsker mennesket. Dersom han var mer glad i sannheten, ville han innrømmet at anklagen om «den moderne verdens største etniske rensing» er falsk, enten han retter den mot jødene som overlevde Holocaust, israelske myndigheter eller ekstreme sionister. Galt blir det uansett.

Østensen, som ellers forsøker å tegne et bilde av hvor farlig det er på Vestbredden, omgitt som palestinerne er av «ekstreme sionister», skriver i et innlegg 4. august: «Jeg føler meg tryggere i Palestina enn jeg gjør i Norge.» Han skriver også: «Jeg føler meg som en palestiner når jeg er her nede.»

 

Østensens venner

I sommer har Østensen vært på en ny tur til Vestbredden sammen med venner i AUF i Vest-Agder. Reisevenninne Elida Kalvik skriver i et innlegg 3. august at det som skjer i Israel-Palestina er «langt verre» enn «apartheid». «Vi [Norge] bidrar til at utryddelsen av det palestinske folk fortsetter,» hevder hun. Her er fjorårets løgn resirkulert. Det hjelper lite å be om unnskyldning når man fortsetter i samme dur.

Dennis B. Torkelsen, som har overtatt som fylkesleder i AUF i Vest-Agder etter Østensen, skriver 9. august: «Så jeg synes ikke det er vanskelig å kalle Israel for en apartheidstat, fordi det er sannheten.»

Nora Chayed, er politisk nestleder i AUF i Vest-Agder. Hun skriver i et innlegg 4. august:

«Dette er virkeligheten for mange palestinere i de israelsk okkuperte områdene. De opplever rå trakassering som det ikke går å beskrive. De blir tvunget til gå gjennom store sikkerhetskontroller, men det er kun om du er heldig. Svært få palestinere har tillatelse til å kunne krysse byene, selv om det er deres eget land. Man mister nærmest retten til å kunne bli frisk, ved mindre du er heldig og israelske myndigheter er kjappe.

Før du anklager meg for å støtte krig, bombing eller skyting så vil jeg at du skal stoppe litt opp. Jeg forstår ikke og kunne aldri oppfordret noen til å kunne gjøre noe som kunne drept et menneske, uansett hvilke menneskegruppe man snakker om. Men jeg kan si med hånden på hjerte, jeg kan forstå at enkelt mennesker faktisk gjør det. Palestinerne med hjemmelagde bomber i hendene VS sionistene i Israel med et rasistisk rettssystem, maskingevær og verdensøkonomiens sarkastiske støtte. Som sagt støtter jeg ikke drap, men jeg forstår hvorfor de skjer. Israel tjener på at palestinerne lider, både innenfor og utenfor Vestbredden og Gazastripen. Palestinerne mister retten til å kunne være mennesker i sitt eget land og i Israel.»

På Arbeiderpartiets landsmøte i april 2015 advarte partileder Jonas Gahr Støre mot å demonisere partene i konflikten mellom Israel og palestinerne. Han har tydeligvis en jobb å gjøre i Vest-Agder.

 

Hashem Azzeh

Også denne gang skriver Østensen om Hashem Azzeh. «I dag er han død. Død fordi urettferdigheten tok knekken på ham,» skriver Østensen tidlig i innlegget. Og helt til slutt: «Jeg skulle ønske jeg kunne møte Hashem igjen. Men denne gangen har brutaliteten også tatt hans liv.»

Azzeh, som hadde hatt langvarige hjerteproblemer, døde etter et hjerteinfarkt i oktober 2015. Han var 54 år gammel. Noen palestinere hevder infarktet ble framprovosert av at Azzeh pustet inn tåregass tidligere på dagen. Det er uklart om dette hadde noe med dødsfallet å gjøre. Tåregass blir som regel brukt av sikkerhetsstyrker som ikke ønsker å ta i bruk mer brutale midler.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart