Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Hånden som skyter raketter er den samme hånden som skyter tilbedere

Israels diasporaminister Naftali Bennett tenner et lys utenfor synagogen som ble angrepet lørdag. (Foto: Facebook)
Israels diasporaminister Naftali Bennett tenner et lys utenfor synagogen som ble angrepet lørdag. (Foto: Facebook)
Israels diasporaminister Naftali Bennett besøkte ofrene etter massakren i USA.

Israels diasporaminister Naftali Bennett har dratt til USA for å møte ofrene etter massakren i Tree of Life-synagogen i Pittsburgh lørdag. Elleve personer ble drept da høyreekstreme Robert Bowers (46) begynte å skyte inne i synagogen midt under sabbat-gudstjenesten. Gjerningsmannen ropte «alle jøder må dø» mens han gjennomførte den grusomme massakren.

Angrepet er det verste angrepet på amerikanske jøder i landets historie.

Under en minnemarkering søndag trakk Bennett paralleller mellom angrepet på synagogen og rakettangrepene fra militante islamister på Gazastripen.

– Fra Sderot til Pittsburgh, hånden som sender raketter er den samme hånden som skyter tilbedere. Vi vil kjempe mot alle slags former for jødehat og antisemittisme. Og vi vil seire, sa diasporaministeren ifølge Ha’aretz.

Sderot er en israelsk by som ligger noen få kilometer fra Gazastripen. Byen har en rekke ganger vært utsatt for rakettangrep. Senest natt til lørdag skjøt islamister flere raketter mot byen, som har over 25.000 innbyggere.

4000 mennesker deltok på minnemarkeringen i Pittsburgh. Der oppfordret den israelske diasporaministeren til samhold blant verdens jøder.

– Vi står sammen. Amerikanere, israelere. Sammen sier vi nei til hatet. Morderens kuler stoppet ikke for å spørre: Er du konservativ eller reform, er du ortodoks? Er du på høyresiden eller venstresiden? Kulene hadde ett mål, og det var å drepe uskyldige mennesker. Uskyldige jøder, sa Bennett.

Joyce Feinberg (75), Richard Gotfried (65), Rose Malinger (97), Jerry Rabinowitz (66), Cecil Rosenthal (59), David Rosenthal (54), Bernice Simon (84), Sylvan Simon (86), Daniel Stein (71), Melvin Wax (88) og Irving Yougner (66) ble drept i massakren.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart