Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israels diasporaminister Naftali Bennett tenner et lys utenfor synagogen som ble angrepet lørdag. (Foto: Facebook)
Israels diasporaminister Naftali Bennett tenner et lys utenfor synagogen som ble angrepet lørdag. (Foto: Facebook)

– Hånden som skyter raketter er den samme hånden som skyter tilbedere

Israels diasporaminister Naftali Bennett besøkte ofrene etter massakren i USA.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israels diasporaminister Naftali Bennett har dratt til USA for å møte ofrene etter massakren i Tree of Life-synagogen i Pittsburgh lørdag. Elleve personer ble drept da høyreekstreme Robert Bowers (46) begynte å skyte inne i synagogen midt under sabbat-gudstjenesten. Gjerningsmannen ropte «alle jøder må dø» mens han gjennomførte den grusomme massakren.

Angrepet er det verste angrepet på amerikanske jøder i landets historie.

Under en minnemarkering søndag trakk Bennett paralleller mellom angrepet på synagogen og rakettangrepene fra militante islamister på Gazastripen.

– Fra Sderot til Pittsburgh, hånden som sender raketter er den samme hånden som skyter tilbedere. Vi vil kjempe mot alle slags former for jødehat og antisemittisme. Og vi vil seire, sa diasporaministeren ifølge Ha’aretz.

Sderot er en israelsk by som ligger noen få kilometer fra Gazastripen. Byen har en rekke ganger vært utsatt for rakettangrep. Senest natt til lørdag skjøt islamister flere raketter mot byen, som har over 25.000 innbyggere.

4000 mennesker deltok på minnemarkeringen i Pittsburgh. Der oppfordret den israelske diasporaministeren til samhold blant verdens jøder.

– Vi står sammen. Amerikanere, israelere. Sammen sier vi nei til hatet. Morderens kuler stoppet ikke for å spørre: Er du konservativ eller reform, er du ortodoks? Er du på høyresiden eller venstresiden? Kulene hadde ett mål, og det var å drepe uskyldige mennesker. Uskyldige jøder, sa Bennett.

Joyce Feinberg (75), Richard Gotfried (65), Rose Malinger (97), Jerry Rabinowitz (66), Cecil Rosenthal (59), David Rosenthal (54), Bernice Simon (84), Sylvan Simon (86), Daniel Stein (71), Melvin Wax (88) og Irving Yougner (66) ble drept i massakren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart