Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Flyktet rakettregnet fra Hamas – skutt i synagoge i USA

Åtte år gamle Noya Dahan fra Israel var en av dem som ble skadet i lørdagens angrep. Familien hadde flyttet fra Sderot. (Foto: Privat)
Noya Dahan (8) fra Israel var en av dem som ble skadet i lørdagens angrep. Familien hadde flyttet fra Sderot. (Foto: Privat)
Israelsk familie flyttet fra Sderot til California i USA i håp om å finne fred og ro.

Lørdag var det en ny dødelig skyteepisode ved en synagoge i USA. En 60 år gammel kvinne ble drept og tre andre ble skadet da en 19 år gammel mann begynte å skyte ved synagogen Chabad of Poway i storbyen San Diego. Angrepet fant sted nøyaktig et halvt år etter angrepet mot synagogen i Pittsburgh, hvor elleve personer ble drept, skriver Times of Israel.

To av dem som ble skadet i lørdagens angrep var fra Israel. En slektning sier til avisen at familien hadde flyttet fra Israel til San Diego på grunn av de mange rakettangrepene fra Gazastripen. Familien kom fra Sderot, som ligger like ved Gaza, og hadde flere ganger opplevd at hjemmet deres ble truffet av raketter. Nå ble de også offer for målrettet antisemittisme i USA.

– Vi dro fra krig og kom til krig, sier Israel Dahan om familiens reise fra rakettutsatte Sderot til California. Familiens hjem i Israel ble flere ganger truffet av raketter fra Gazastripen. Israel ble selv skadet i et av angrepene. Familien håpte de skulle finne fred og ro i USA, men lørdag var en av dem som ble skadet i synagogeangrepet hans åtte år gamle datter Noya Dahan.

Familien har flere ganger opplevd antisemittisme etter at de flyttet til USA. Huset deres er blitt tilgriset med hakekors, som er tagget på husets vegger.

– Det viser at det kan skje over alt. Men vi er sterke, sier familien.

Også Noyas onkel, 34 år gamle Almog Peretz, ble skadet i angrepet. Han fikk mange av barna i synagogen i sikkerhet da angrepet startet. Almog hadde lang erfaring med å få barn raskt i sikkerhet etter å ha bodd i Sderot.

– Dette er veldig trist, men jeg er opprinnelig fra Sderot, så vi vet litt om det å løpe fra raketter, sier Almog, som ble skutt i leggen da han evakuerte flere av barna i synagogen i sikkerhet.

Gjerningsmannen skal ha løpt fra stedet da våpenet hans skal ha låst seg. Han ble pågrepet av politiet kort tid etter angrepet og sitter nå i varetekt.

60 år gamle Lori Gilbert-Kaye ble skutt og drept i lørdagens angrep. (Foto: Facebook)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart