Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FN-rapport knytter BDS-bevegelsen til antisemittisme

En ny FN-rapport konkluderer med at BDS-bevegelsen er tett knyttet opp mot antisemittisme. (Foto: Kim Haughton/Flickr)
Mener målene til boikott-bevegelsen er fundamentalt antisemittiske.

En ny FN-rapport påstår at målene, aktivitetene og effektene av boikott-bevegelsen er fundamentalt antisemittiske. Samtidig anbefaler rapporten at alle FN-land adopterer The International Holocaust Remembrance Alliances arbeidsdefinisjoner på antisemittisme, skriver storavisen Israel Hayom.

– Denne rapporten markerer en av de første gangene at FN har tatt opp problematikken rundt antisemittisme, sier Anne Herzberg, juridisk rådgiver i den ikke-statlige israelske organisasjonen NGO Monitor.

Rapporten fordømmer blant annet BDS-bevegelsens bruk av antisemittiske symboler og bilder og at bevegelsen fornekter Israels rett til å eksistere.

– Men viktigst av alt anbefaler rapporten at International Holocaust Remembrance Alliances (IHRA) definisjoner blir brukt som et verktøy i kampen mot antisemittisme. Forhåpentligvis vil FN-organer, spesielt FNs menneskerettighetsråd, følge rapportens anbefaling og adoptere IHRAs definisjoner og avslutte deres promotering av antisemittiske troper og angrep på Israels legitimitet, sier Herzberg, som jobber tett opp mot FN.

Dobbeltstandard mot Israel er et av mange eksempler som IHRA trekker fram som antisemittisme. 31 land, inkludert Norge og 24 EU-land, har så langt stilt seg bak IHRAs arbeidsdefinisjoner. Nå bør alle FNs medlemsland stille seg bak disse definisjonene, ifølge rapporten.

Rapporten definerer også antisemittisme som et globalt fenomen – ikke noe som er begrenset til USA og Europa – som har vært tilfellet i mange tidligere FN-rapporter. Den erkjenner også at antisemittismen kommer fra flere kilder, blant annet høyreekstreme, radikale islamister og den politiske venstresiden.

Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen, flickr)
Danny Danon er Israels ambassadør til De forente nasjoner (FN). (Foto: Jens Schott Knudsen)

I rapporten uttrykkes det stor bekymring over økende antisemittisme og voldelige angrep på jøder. I tillegg mener rapporten at «målene, aktivitetene og effektene av boikott-bevegelsen er fundamentalt antisemittiske».

Tirsdag skrev MIFF en artikkel om at israelere har et svært negativt syn på FN. Årsaken er at FN i årevis har vært anti-israelsk og partisk. Israels FN-ambassadør Danny Danon mener rapporten viser en endring på gang i FN.

– Denne rapporten reflekterer organisasjonens endring overfor Israel. Påstanden om at BDS-bevegelsen oppmuntrer til antisemittisme er en viktig uttalelse av FN. Som jeg har sagt tidligere, antisemittismen har ingen plass i vårt samfunn. Vi må fordømme den overalt hvor den dukker opp, sier han.

Også The World Jewish Congress applauderer den nye FN-rapporten.

– Vi håper at denne rapporten vil være en øyeåpner for FN og deres medlemmer og at de endelig vil gjøre konkrete tiltak for å dempe bølgene av antisemittisme over hele verden, sier Ronald S. Lauder, president i WJC.

Hvis du ønsker å lese rapporten i sin helhet kan du klikke her.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart