Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, taler på MIFFs Israel-konferanse i 2021. (Foto: MIFF)

Israels ambassadør sjokkert over NRK-innslag

Ambassadør Alon Roth mener hatretorikken var en fornærmelse mot hele det jødiske folk.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det fortsetter å strømme inn med sterke reaksjoner etter at programleder Shaun Henrik Matheson på NRK P13 omtalte Israel «som et ræva land» og at han håpet at koronavaksinen ikke skulle virke på «Guds utvalgte folk».

Israels ambassadør til Norge mener hatretorikken var en fornærmelse mot hele det jødiske folk.

– Jeg var sjokkert over å se den ville hatrerotikken som i går kom fra en NRK-programleder, som uttrykte sin egen personlige forvridde ideologi. Det er ikke bare uprofesjonelt, men en fryktelig fornærmelse mot et helt folk, sier ambassadør Alon Roth i en uttalelse til avisen Dagen.

Han har i likhet med mange andre fått med seg debatten som har rast i Norge etter de antisemittiske uttalelsene fra Matheson på NRK. Matheson avsluttet tiraden sin med å si at vi «aldri må glemme hvor ræva Israel er».

– Å forbanna Israel gang på gang, og ønske at en million israelere, deriblant eldre og sårbare muslimer, kristne og jøder, skal være ute vaksiner – er et språk jeg ikke trodde jeg noen gang ville høre i en seriøs, norsk nyhetskanal, sier Roth og fortsetter:

– Det er synd at slike antisemittiske ord ble uttalt bare en uke etter Den internasjonale holocaustdagen. Jeg er trygg på at de relevante myndigheter i Norge vil sørge for, med alle sine virkemidler, at slike ikke forekommer igjen, sier ambassadøren.

I tillegg til å reagere på ordbruken mener dessuten ambassadøren at NRKs programleder forvrenger faktaene i saken.

– Hvilket faktisk er at mange samarbeider mot pandemien som foregår på bakken. Disse uttalelsene kan ha ødeleggende og farlige konsekvenser.

NRKs underholdningsdirektør Charlo Halvorsen beklager på vegne av mediehuset, men sier saken ikke vil få konsekvenser for programlederen.

– Det er bare å beklage. Dette var et sleivspark i en direktesending og han gikk over streken, sier Halvorsen til Dagen. NRK har også valgt å avpublisere innlegget.

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk skriver på lederplass at det var dehumaniserende antisemittisme vi fikk høre fra programleder Matheson.

«Ordet jødehat er et alvorlig begrep. Det bør brukes med varsomhet. For ingen, aller minst det jødiske folk selv, er tjent med at det går inflasjon i bruken av denne betegnelsen. Men av og til er det helt nødvendig å kalle ting med dets rette navn», skriver avisredaktøren.

Men i dette tilfellet mener han det er helt riktig å omtale det som antisemittisme.

«Et slikt tilfelle oppstod på tirsdag da programlederen Shaun Henrik Matheson på NRK-kanalen P13 serverte det som var en eneste lang dehumaniserende antisemittisk tirade om Israel. Det som ble ytret inn i den NRK-mikrofonen er faktisk det verste vi har hørt fra vår statskanal noen gang. Og det sier ikke så rent lite». 

Han viser til hvordan programlederen i sin grusomme tirade mot Israel sluttet å henvise til israelske myndigheter, men gikk direkte over til jødene og omtalte dem som «Guds utvalgte folk». Videre fremstilte han dem som inhumane, hevngjerrige og som dreper mennesker for fote, gjerne barn. 

«Alt dette er klassiske antisemittiske stereotypier om blodtørstige, grusomme jøder med spesiell forkjærlighet for å ta livet av unger, slik vi har sett det så mange ganger før i historien. Men denne gangen serveres dette hatefulle tankegodset fra den kanalen som vi alle er med på å finansiere, enten vi vil eller ikke», skriver Selbekk.

Hele tiraden til Matheson kan du lese på denne lenken her.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart