Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Operasjon Dagsverks fredsaktivist: – Det Hitler gjorde med dere vil blekne i forhold til hva vi skal gjøre

Ahed Tamimi sammen med foreldrene etter løslatelsen fra israelsk fengsel juli 2018. (Foto: Flash90)
- Vi skal drikke deres blod, sier Ahed Tamimi, som norsk media omtaler som et palestinsk ikon.

I 2018 ble Janna Jihad og hennes slektning Ahed Tamimi fremstilt som palestinske fredsaktivister av Operasjon Dagsverk, til tross for advarsler fra MIFF om at jentene hadde et uttalt ønske å fjerne Israel fra kartet.

Mandag la Tamimi ut et innlegg på Instagram til sine 94.000 følgere som nok en gang bekrefter hvilke ekstreme holdninger hun står for.

«Kom igjen bosettere, vi skal slakte dere. Vi venter på dere i alle byer på Vestbredden. Det Hitler gjorde med dere var en vits. Vi skal drikke deres blod og spise deres hodeskaller. Vi venter på dere», skrev Tamimi (22).

I norsk kontekst blir bosettere oftest forstått som jøder som bor i Judea og Samaria (Vestbredden), men palestinere bruker det ofte om alle jøder i området, inkludert i Israel. Siden hun trekker inn Hitler er det naturlig å tenke at hun mener jøder generelt i måten hun skriver bosettere på.

Dette er altså personen OD fremstilte som «fredsaktivist» til titusenvis av norske ungdommer. Trolig begynte flere å følge henne i sosiale medier etter hun ble frontet av Operasjon Dagsverk i 2018.

Hennes Instagram-konto er for øvrig borte etter at innlegget ble publisert. Det er uklart om det er Instagram som selv har fjernet den for brudd på deres regler.

Tamimi har også fått mye oppmerksomhet i norske medier, spesielt etter at hun i 2018 ble dømt til fengsel for å ha slått til en israelsk soldat. Norske medier har omtalt henne som et palestinsk ikon og symbol for palestinsk motstand. En spennende ny figur, skrev Aftenposten.

Hun ble også brukt som frontfigur for organisasjonen Amnesty.

Det som derimot ikke har fått mye oppmerksomhet i norske medier er hennes hyllest av terrorledere og oppmuntring til terroraksjoner. Vil det få noen oppmerksomhet denne gangen tro, at det «palestinske ikonet» sier det palestinerne skal gjøre med jødene vil få det Hitler gjorde til å blekne? Vi venter i spenning på å se om noen norske medier kommer til å omtale det.

Ahed kommer også fra en familie som har vist at de ikke er redde for å utføre terror mot israelere. Hennes tante, Ahlam Tamimi, er dømt for å ha bidratt til angrepet på pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem i 2001. 15 mennesker ble drept, inkludert sju barn og en gravid kvinne. 130 mennesker ble skadet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart