Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sykepleier: «Om bare Hitler hadde levd»

Det nye Radiumhospitalet, som etter planen skal stå ferdig i 2024. (Illustrasjonsfoto: Momentum Arkitekter)
En sykepleier ved Universitetssykehuset i Oslo skriver på Facebook at hun ønsker Hitler fortsatt levde. - Vi følger opp saken internt, sier sykehuset.

På Facebook-gruppen «Free Palestina – Save Gaza», en gruppe som tidligere handlet om boikott av Israel, ble det diskutert en artikkel hvor Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttalte at Israel forsøker å unngå sivile tap på Gaza, men at de ikke hadde lykkes med det.

En av kommentarene i debatten kommer fra en kvinne som står oppført som sykepleier ved Radiumhospitalet i Oslo. Som profilbilde har hun et palestinsk flagg.

«Kanskje de har glemt hvordan de ble behandlet av Hitler. Om han bare levde lenger… ;)» skriver kvinnen i en kommentar i gruppen.

MIFF har kontaktet hennes arbeidsgiver, Universitetssykehuset i Oslo, og spurt om slike holdninger er kompatibelt med å være helsearbeider og om jødiske pasienter kan føle seg trygge og ivaretatt på sykehuset.

– Alle pasienter skal føle seg trygge og ivaretatt ved Oslo universitetssykehus, sier kommunikasjonsdirektør Børge Einrem.

Han sier videre at sykehuset skal tilby gode og likeverdige helsetjenester til alle pasienter og pårørende, uavhengig av bakgrunn.

– Slik denne uttalelsen framstår, er det forståelig at det stilles spørsmål ved om den er i tråd med sykehusets holdninger, forteller han.

Kommunikasjonsdirektøren sier videre at de vil følge opp saken internt.

Sykepleieren ved UiO skrev denne kommentaren på Facebook. (Foto: Skjermdump)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart