NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Statsminister Benjamin Netanyahu i telefon med Emiratenes leder Mohammed Bin Zayed 13. august 2020. (Foto: GPO)

Hvorfor Israel går fra å være paria til supermakt i Midtøsten

Alex Traiman gir seks forklaringer.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Mandag 31. august landet for første gang et El Al-passasjerfly i De forente arabiske emirater, etter å ha fløyet fra Israel via saudi-arabisk luftrom.

Alex Traiman, byråsjef i Jerusalem for Jewish News Syndicate, mener flyturen representerer «begynnelsen på slutten av den langvarige arabiske boikotten av Israel og starten på en ny tid hvor Israel går fra å være regionens paria til en anerkjent supermakt i Midtøsten». Flere land kan følge etter De forente arabiske emirater med åpen normalisering til Israel, og båndene kan bli styrket til Egypt og Jordan som Israel har hatt fredsavtale med i flere tiår.

Traiman peker på flere utviklingstrekk som har gjort normaliseringen mellom Israel og De forente arabiske emirater mulig:

1) Netanyahu-doktrinen: Fredsløsninger mellom Israel og arabiske land vil komme før en løsning på den israelsk-palestinske konflikten.

2) Trump-administrasjonen snudde opp-ned på disse inngrodde «sannheter»:
a) israelske bosetninger på Vestbredden er ulovlige og det største hinderet for fred.
b) å svekke Israel ved å tvinge dem til å oppgi landområder vil føre til fred.
c) palestinsk avvisning til israelske tilbud må løses ved at Israel tvinges til å gi bedre tilbud.
d) å holde tilbake anerkjennelse av israelsk suverenitet over områder de fullt ut kontrollerer – som Jerusalem og Golanhøydene, vil få palestinerne til å komme til forhandlingsbordet.

3) USA har blitt energiuavhengig, og dermed er arabiske staters mulighet til å diktere amerikansk Midtøsten-politikk blitt betydelig svekket.

4) Gulf-statene forstår at det er viktig med gode forbindelser til USA, verdens sterkeste militærmakt. Styrkede bånd til USA går i dag gjennom USAs fremste allierte i regionen – Israel.

5) Netanyahu har også Obama å takke, mener Traiman. Obama forkastet for eksempel Hosni Mubarak, anerkjente Det muslimske brorskapets styre i Egypt og trykket Recep Tayyip Erdoğan til brystet. Dette tvang Netanyahu til å søke nye allianser med land som Kina, India, Russland, Australia og Øst-Europa. Han knyttet også nye kontakter i Afrika og Sør-Amerika. «Gulf-statene merket seg Israels forbedrede diplomatiske status,» skriver Traiman.

6) Sist, men ikke minst, er det Netanyahus modige motstandskamp mot Irans atomprogram (og Obamas atomavtale med ayatollahene) som har gjort at Gulf-statene har tilnærmet seg Israel. Gang etter gang har Israel lykkes med å bremse iranerne på veien mot atomvåpen.

Israelerne håper at freden med UAE blir noe annet enn freden med Egypt og Jordan. Alle de tidlige tegnene vi har sett kan tyde på at det kommer til å skje. Israel og UAE har allerede hatt dagdrømmer sammen om felles romferder!

Israel har hatt fredsavtale med Egypt i over 40 år. Men det har aldri blitt en varm fred. Egyptiske fotball-lag har ikke spilt mot israelske. Akademiske og kulturelle besøk har vært ekstremt sjeldne, og dersom en enslig egyptisk artist har besøkt Israel har det stort sett vært for å spille for Israels arabiske innbyggere. Men også da har artisten blitt møtt med motstand og trusler.

Professor Hillel Frisch ved Bar-Ilan universitetet påpeker med tilfredshet at normaliseringen mellom UAE og Israel ikke har framprovosert noen store folkelige protester i den arabiske verden. De forventede fordømmelser har kommet fra ulike organisasjoner, men i gatebildet har det vært rolig. Til og med blant palestinerne er det bare små grupper, ofte med eldre demonstranter, som har markert avstand.

I dagens Midtøsten, skriver Frisch, er ikke befolkningen lenger opptatt av en stor-arabisk enhet, islamsk enhet, kalifatet eller, når det gjelder Iran og Tyrkia, imperialistiske utvidelser. De ønsker seg bedre sosial velferd, større økonomiske muligheter, god utdanning, innovasjon, rettssikkerhet og likhet for loven. Alt dette kan samarbeid med Israel gi dem mer av.

Oppdatering: De siste fire avsnittene er lagt til 3. september.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart