Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Arabiske land med kraftige kutt i den økonomiske støtten til palestinerne

Mahmoud Abbas og palestinske myndigheter mister støtte, både politisk og økonomisk, fra arabiske land. (Foto: OIC/Flickr)
Pengene strømmer ikke lenger inn til de palestinske selvstyremyndighetene.

Pengene strømmer ikke lenger inn til de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Ifølge The New Arab og data fra det palestinske finansdepartementet, har ikke PA mottatt noen bistand fra arabiske land siden mars. I tillegg har det vært en reduksjon på 50% i utenlandsk bistand, skriver Jerusalem Post.

Totalt har PAs inntekter falt med rundt 70 prosent så langt i år.

Den utenlandske bistanden har falt fra snaut fem milliarder kroner i løpet av de sju første månedene av 2019, til drøyt 2,5 milliarder kroner i samme periode i år. Samtidig har bistanden fra arabiske falt falt med 85 prosent, fra over 2,5 milliarder kroner i 2019 til bare 360 millioner kroner i 2020.

Den finansielle nedgangen skjer i en tid med koronapandemi, men også i en tid med normalisering mellom Israel og flere og flere arabiske land. En normalisering som palestinske myndigheter er sterkt imot.

USAs president Donald Trump skal ha bedt «rike arabiske land om å ikke gi penger til palestinerne», ifølge arabiske medier. Årsaken er palestinernes reaksjon på normaliseringen mellom Israel og arabiske land, i tillegg til at de palestinske myndighetene nekter å forholde seg til amerikanerne og Israel.

– Vi vet ikke om dette er et resultat av de finansielle utfordringene som følge av koronapandemien, eller på forespørsel fra USA, sier palestinernes utenriksminister Riyad Al-Maliki om nedgangen i den økonomiske bistanden.

Den finansielle krisen har tvunget PA til å øke sine lån og søke etter nye måter å få inntekter på. Det de kunne startet med var å kutte utbetalingene til dømte terrorister. PA bruker i snitt over 110 millioner kroner i måneden på lønn til terrorister i israelske fengsler. De betaler også store summer til familiene til døde terrorister, eller «martyrer» som palestinerne kaller dem.

Totalt bruker PA flere milliarder kroner årlig i ulike former for terrorlønn. Det er likevel lite trolig at de kommer til å kutte i denne ordningen. PA president Mahmoud Abbas har tidligere uttalt at «dersom vi bare skulle ha én mynt igjen, vil vi gi den til martyrene, fangene og deres familier».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart