Khaled Yousif Al-Jalahma blir Bahrains aller første ambassadør til Israel. (Foto: Utenriksdepartementet i Bahrain)

Bahrain har utpekt sin første ambassadør til Israel

Khaled Yousif Al-Jalahma blir den historiske første ambassadøren fra Gulflandet.

Kongeringet Bahrain i Den persiske gulf har utpekt sin aller første ambassadør til den jødiske staten. Bahrains offentlige nyhetsbyrå skriver i en pressemelding at ambassadøren heter Khaled Yousif Al-Jalahma.

Israel sier al-Jalahma ble godkjent etter at Bahrains utenriksminister Abdullatif al-Zayani tok opp utnevnelsen i en samtale med den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi og «alle kontroller ble gjennomført».

– Beslutningen fra Bahrain om å utnevne en ambassadør til Israel er nok et viktig skritt i gjennomføringen av fredsavtalen og styrkingen av båndene mellom de to landene, sier den israelske utenriksministeren i en uttalelse.

Ashkenazi ønsker beslutningen hjertelig velkommen og takker sin bahrainske kollega for deres «sterke vennskap», i tillegg til «motet og lederskapet til kongen av Bahrain».

– I løpet av de kommende ukene vil et team fra Bahrain komme til Israel for å gjøre de nødvendige forberedelsene, sier den israelske utenriksministeren.

Det er foreløpig ikke kjent hvor Bahrains ambassade i Israel vil ligge.

Nylig etablerte også De forente arabiske emirater sin aller første ambassade i Israel. Etableringen av ambassader i de respektive landene er et resultat av at fire arabiske land i fjor høst normaliserte forholdet til Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart