Turister på Oljeberget i Jerusalem ser ned mot Tempelhøyden og Klippedomen i bakgrunnen i juli 2022. (Foto: Flash90)

Så mange besøkte Israel i fjor

Turistene strømmer tilbake til Israel, men antallet er enda ikke på høyde med rekordåret før korona.

Mer enn 2,67 millioner turister besøkte Israel i 2022, viser tall fra det israelske turistdepartementet. Det er en kraftig økning etter to år med koronapandemi og stengte grenser, skriver avisen Jerusalem Post.

I 2020 kom det bare 831.000 turister til Israel, mens det i 2021 kom enda færre. Da var det bare 397.000 turister som besøkte Israel.

Turistnæringen i Israel ble hardt rammet og mange mistet jobben.

Selv om tallene for 2022 er svært lovende, er de ikke på høyde med tallene før pandemien. I 2019 hadde Israel rekordmange turister med 4,55 millioner besøkende. Likevel bidro 2022-turismen med drøyt 40 milliarder kroner til den israelske økonomien.

Det var også delvis reiserestriksjoner på starten av 2022. Derfor kom det bare 46.200 turister i januar. Til sammenligningen kom det hele 333.500 turister i oktober, som var den best besøkt måneden i løpet av fjoråret.

Israels nye turistminister Haim Katz sier 2022 handlet om å komme tilbake etter to år med koronapandemi. Han tror det vil være realistisk å bryte rekorden fra 2019, da det kom 4,55 millioner turister til landet.

– Vårt mål er å redusere hindringer og sette i gang prosjekter som øker overnattingstilbudet. Vi vil også utvikle infrastrukturen for å fullt ut realisere dette landets potensiale for turisme, sier turistministeren.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart