Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Tenk at noen ikke ville at jeg skulle være her

Den norske artisten Aurora Aksnes på scenen i Tel Aviv 14. november 2019. (Foto: Geir Knutsen)
Det norske stjerneskuddet Aurora Aksnes stod på scenen i Tel Aviv torsdag.

Torsdag kveld spilte den norske artisten Aurora foran et fullsatt publikum i Tel Aviv. Fredag kveld står hun nok en gang på scenen i Israel. Men det var ingen selvfølgelig at Aurora skulle komme hit, for det unge stjerneskuddet har vært utsatt for massiv hets og et enormt press om å avlyse konsertene. Fra scenen torsdag kveld sa den norske artisten at det aldri var aktuelt.

– Jeg er så glad for å være her. Som dere sikkert har fått med dere har det vært mange mennesker som ikke ville at jeg skulle være her, sa Aurora.

Palestinakomiteen, artistkolleger og andre har prøvd å presse 23-åringen til å avlyse. På sosiale medier er den norske artisten blitt utsatt for hets og trakassering. Palestina-aktivister dukket også opp konsertene hennes i Norge med palestinske flagg og protester. Norske medier jaget som vanlig i flokk når det gjelder saker som sverter Israel. Men Aurora sier hun ikke vil la noens politikk stoppe henne fra å dra til mennesker og «røre i dem».

– Det gir ingen mening for meg. Vi er alle mennesker og dere er så herlige. Og dere skal vite at jeg er så glad for å være her. Tusen takk, sa hun til stor applaus fra de flere hundre tilhørerne i salen torsdag kveld.

Aurora er ikke den eneste norske artisten som har opptrådd i Israel de siste årene. I 2017 opptrådte EDM-stjernen Kygo, mens kanskje Norges største band gjennom tidende – A-ha – stod på scenen i Tel Aviv i 2018. Også de ble utsatt for press om å avlyse konsertene, men også for dem var det uaktuelt.

– Vi mener det mest positive vi kan gjøre er å spille vår musikk for fans over hele verden. Vi er ikke her for å støtte noen, men for å spille vår musikk for våre fans. For oss var det et veldig enkelt valg, fortalte Magne Furuholmen.

Hva synes du om at Aurora stod imot boikott-presset?


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart