Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Den norske artisten Aurora Aksnes på scenen i Tel Aviv 14. november 2019. (Foto: Geir Knutsen)

– Tenk at noen ikke ville at jeg skulle være her

Det norske stjerneskuddet Aurora Aksnes stod på scenen i Tel Aviv torsdag.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Torsdag kveld spilte den norske artisten Aurora foran et fullsatt publikum i Tel Aviv. Fredag kveld står hun nok en gang på scenen i Israel. Men det var ingen selvfølgelig at Aurora skulle komme hit, for det unge stjerneskuddet har vært utsatt for massiv hets og et enormt press om å avlyse konsertene. Fra scenen torsdag kveld sa den norske artisten at det aldri var aktuelt.

– Jeg er så glad for å være her. Som dere sikkert har fått med dere har det vært mange mennesker som ikke ville at jeg skulle være her, sa Aurora.

Palestinakomiteen, artistkolleger og andre har prøvd å presse 23-åringen til å avlyse. På sosiale medier er den norske artisten blitt utsatt for hets og trakassering. Palestina-aktivister dukket også opp konsertene hennes i Norge med palestinske flagg og protester. Norske medier jaget som vanlig i flokk når det gjelder saker som sverter Israel. Men Aurora sier hun ikke vil la noens politikk stoppe henne fra å dra til mennesker og «røre i dem».

– Det gir ingen mening for meg. Vi er alle mennesker og dere er så herlige. Og dere skal vite at jeg er så glad for å være her. Tusen takk, sa hun til stor applaus fra de flere hundre tilhørerne i salen torsdag kveld.

Aurora er ikke den eneste norske artisten som har opptrådd i Israel de siste årene. I 2017 opptrådte EDM-stjernen Kygo, mens kanskje Norges største band gjennom tidende – A-ha – stod på scenen i Tel Aviv i 2018. Også de ble utsatt for press om å avlyse konsertene, men også for dem var det uaktuelt.

– Vi mener det mest positive vi kan gjøre er å spille vår musikk for fans over hele verden. Vi er ikke her for å støtte noen, men for å spille vår musikk for våre fans. For oss var det et veldig enkelt valg, fortalte Magne Furuholmen.

Hva synes du om at Aurora stod imot boikott-presset?

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart