Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Den norske artisten Aurora Aksnes på scenen i Tel Aviv 14. november 2019. (Foto: Geir Knutsen)

– Tenk at noen ikke ville at jeg skulle være her

Det norske stjerneskuddet Aurora Aksnes stod på scenen i Tel Aviv torsdag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Torsdag kveld spilte den norske artisten Aurora foran et fullsatt publikum i Tel Aviv. Fredag kveld står hun nok en gang på scenen i Israel. Men det var ingen selvfølgelig at Aurora skulle komme hit, for det unge stjerneskuddet har vært utsatt for massiv hets og et enormt press om å avlyse konsertene. Fra scenen torsdag kveld sa den norske artisten at det aldri var aktuelt.

– Jeg er så glad for å være her. Som dere sikkert har fått med dere har det vært mange mennesker som ikke ville at jeg skulle være her, sa Aurora.

Palestinakomiteen, artistkolleger og andre har prøvd å presse 23-åringen til å avlyse. På sosiale medier er den norske artisten blitt utsatt for hets og trakassering. Palestina-aktivister dukket også opp konsertene hennes i Norge med palestinske flagg og protester. Norske medier jaget som vanlig i flokk når det gjelder saker som sverter Israel. Men Aurora sier hun ikke vil la noens politikk stoppe henne fra å dra til mennesker og «røre i dem».

– Det gir ingen mening for meg. Vi er alle mennesker og dere er så herlige. Og dere skal vite at jeg er så glad for å være her. Tusen takk, sa hun til stor applaus fra de flere hundre tilhørerne i salen torsdag kveld.

Aurora er ikke den eneste norske artisten som har opptrådd i Israel de siste årene. I 2017 opptrådte EDM-stjernen Kygo, mens kanskje Norges største band gjennom tidende – A-ha – stod på scenen i Tel Aviv i 2018. Også de ble utsatt for press om å avlyse konsertene, men også for dem var det uaktuelt.

– Vi mener det mest positive vi kan gjøre er å spille vår musikk for fans over hele verden. Vi er ikke her for å støtte noen, men for å spille vår musikk for våre fans. For oss var det et veldig enkelt valg, fortalte Magne Furuholmen.

Hva synes du om at Aurora stod imot boikott-presset?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart