Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Iransk stor-ayatollah (93) godkjenner israelsk korona-vaksine til tross for regimets hat mot Israel

Det iranske regimets toppledere, inkludert Hamas-leder Ismail Haniyeh, i begravelsen til den iranske generalen Qassem Soleimaini i januar 2020. (Foto: Khamanei.ir)
Avslører det iranske regimets hykleri og desperasjon.

Den iranske stor-ayatollahen Naser Makarem Shirazi (93) er en av topplederne innen shia-islam. Han har tidligere vært medlem av det iranske regimets såkalte «Ekspertråd», og er ansett å være en av de mest ekstreme blant de geistlige lederne i Iran.

Makarem Shirazi har tidligere kalt Holocaust for «overtro», uttalt at karikaturer av profeten Muhammed er «som å erklære krig mot alle muslimer», utstedt fatwa mot hunder som husdyr, vært imot at kvinner får overvære fotballkamper, og hevdet at et raskt internett strider mot islamsk lov (Sharia).

Det iranske regimets hat mot, og ønske om utslettelse av Israel, er velkjent. Likevel har ayatollaen nå kommet med en overraskende uttalelse.

Times of Israel skriver at han til den iranske avisen Hamdeli onsdag 11. mars skal ha uttalt at det vil bli tillatt for iranere å ta den kommende israelske vaksinen mot koronaviruset.

Stor-ayatollah Naser Makarem Shirazi. (Foto: Mostafameraji/Wikipedia Commons)

«Det er ikke tillatt å handle med sionister og Israel. Dersom behandlingen er unik og det ikke finnes noe alternativ, da er det likevel ikke en hindring,» skal Makarem Shirazi ha sagt.

Svaret kom etter at den iranske dagsavisen rapporterte om muligheten for at Israel ville bli det første landet til å tilby en vaksine mot korona-viruset. Avisen kontaktet Makarem Shirazi med spørsmål om iranerne ville få lov til å kjøpe og bruke den israelske vaksinen.

Times of Israel skriver at minst 429 personer er døde av korona-viruset i Iran og at over 10.000 offisielt er bekreftet smittet. Tallene kommer fra iranske myndigheter. Mye tyder på at antallet koronasmittede i Iran kan være mellom 100 og 1000 ganger høyere enn det myndighetene oppgir.

Stor-ayatollaens uttalelse blir tolket som et tegn på at det iranske regimet er i dyp krise.

Korona-viruset har lagt ytterligere press på det iranske regimet som allerede er presset av amerikanske sanksjoner og det iranske folkets krav og ønske om forandringer, blant annet på grunn av økte drivstoffpriser.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart