Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kiran Aziz slettet Twitter-konto etter at MIFF avslørte hennes anti-israelske aktivitet

Kiran Aziz, senioranalytiker i KLP Kapitalforvaltning. (Foto: KLP)
KLPs Kiran Aziz sletter sporene av sin anti-israelske aktivitet.

5. juli varslet KLP, Norges største pensjonsselskap, at de ekskluderer 16 selskaper «med tilknytning til israelske bosetninger på Vestbredden». KLP hadde investeringer  verdt 275 millioner kroner (NOK) i selskapene på tidspunktet for avgjørelsen.

Som MIFF skrev samme dag som KLP kunngjorde beslutningen om å straffe alle selskaper som bidrar til å gi et godt liv til jøder som bor i Judea og Samaria, brukte selskapet Kiran Aziz til å fronte ekskluderingen. Aziz er senioranalytiker i KLP Kapitalforvaltning, men som MIFF avslørte er hun også en anti-israelsk aktivist.

For det første sitter Aziz i styret til den sterkt anti-israelske organisasjonen Flyktninghjelpen. Organisasjonen har de siste årene demonisert Israel, brutt Oslo-avtalen, publisert propagandavideo som pisker opp jødehat og samlet inn penger til ulovlig bygging på Vestbredden.

Men Aziz har også brukt mye av fritiden sin på å sverte Israel. En gjennomgang av meldingene hennes på mikrobloggingtjenesten og nettsamfunnet Twitter viste at et klart flertall av Twitter-meldingene hennes det siste året har handlet om svært ensidig kritikk av Israel. Flere av meldingene røpte både stor uvitenhet og uttrykk for dobbeltstandard:

I tillegg retwitret hun moderne blodanklager, hvor det ble påstått at Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu gikk til krig mot Hamas og drepte palestinere bare for å holde seg ved makten. Som kjent var det den islamistiske terrororganisasjonen Hamas som startet krigen med å sende raketter mot Jerusalem og andre israelske byer. Israel forsvarte seg selv.

KLPs senioranalytiker hadde heller ingen hemninger i å viderebringe usannheter som kan demonisere verdens eneste jødiske stat. Blant annet påstander om at Israel nektet å vaksinere palestinerne og at de i tillegg bombet Al-Aqsa-moskeen. Selv om vaksinering av palestinere er palestinske helsemyndigheters ansvar, har Israel vaksinert over 100.000 palestinere. I tillegg tilbydde Israel over én million vaksinedoser til palestinerne, som de takket nei til. Israelsk politi gikk i mai inn i Al-Aqsa-moskeen for å arrestere pøbler som brukte moskeen til å kaste stein mot politiet og sivilpersoner.

Så sent som i juni retwitret hun løgner om den nye statsministeren Naftali Bennett og hans koalisjonsregjering, hvor det ble påstått at Israel vil annektere store deler av Vestbredden. Det er selvfølgelig totalt urealistisk, spesielt med en regjering bestående av flere partier på venstresiden, inkludert et muslimsk arabisk parti. Annektering ble lagt på is av Netanyahu i forbindelse med Abraham-avtalene som Israel inngikk med flere arabiske land. Det burde noen som er såpass engasjert i konflikten være klar over.

I mai retwitret hun kritikk av Europakommisjonens president Ursula von der Leyen, etter at Leyen fordømte Hamas sine vilkårlige rakettangrep mot sivile i Israel. I meldingen ble det blant annet påstått at Vesten var moralsk konkurs og at Europa ikke hadde noen rolle i fremtiden, tydeligvis siden de fordømte terrororganisasjonen Hamas og ikke Israel for å forsvare seg selv.

Meldingene som ble retwitret av KLPs senioranalytiker var stort sett fra de mest kjente anti-israelske organisasjonene, personene og mediene. Flere ganger i løpet av de siste årene har hun også retwitret Palestinakomiteen.

Ifølge Linkedin ble Aziz ansatt i KLP juni 2019. Men også før hun ble ansatt i KLP var utestengelse av israelske selskaper en kampsak for henne. I en Twitter-melding i mai 2018 henvender hun seg til Etikkrådet til Oljefondet:

I 2020 skrev Aziz et leserinnlegg i Financial Times hvor hun annonserer sitt ønske om å la personlige meninger påvirke selskapers holdninger og avgjørelser. Det har hun nå lykkes med i KLP.

Kun timer etter at MIFF fokuserte på den anti-israelske aktiviteten på hennes Twitter-konto ble den slettet. Kontoen hadde da vært aktiv i flere år. MIFF har tatt flere skjermdumper som viser langvarig anti-israelsk engasjement.

OPPDATERT: Twitter-kontoen kom tilbake 8. juli, men nå er meldingene beskyttet slik at bare godkjente personer har mulighet til å se dem.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart