Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

En ny brigade i Israels sørlige front er etablert for vokte grensen mot Egypts Sinai-halvøy. (Foto: IDF Spokeperson)
En ny brigade i Israels sørlige front er etablert for vokte grensen mot Egypts Sinai-halvøy. (Foto: IDF Spokeperson)

Egypts president bekrefter at Israel hjelper dem med å bekjempe IS

Israel hjelper nabolandet med å bekjempe jihadister på Sinaihalvøya.

President Abdel Fattah al-Sisi bekrefter at Egypts militære samarbeider med Israel for å bekjempe Den islamske staten (IS) i det nordlige Sinai. Det var i forbindelse med et intervju med den amerikanske TV-stasjonen CBS at den egyptiske presidenten fortalte om samarbeidet på den egyptiske halvøya.

– Vi har et bredt spekter av samarbeid med israelerne, forteller al-Sisi i intervjuet og påpeker at samarbeidet er tettere enn noen gang tidligere.

Siden den egyptiske hæren kastet den islamistiske presidenten Mohamed Morsi og Det muslimske brorskap i 2013, har hundrevis av egyptisk politi og soldater blitt drept av jihadister og andre ekstremister på Sinaihalvøyen, inkludert fra Den islamske staten. Ifølge avisen The New York Times skal Israel også ha bistått Egypt med bombeangrep mot jihadistene på Sinai.

Siden 2017 har al-Sisi hatt flere offentlige møter med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Det blir sett på som et tegn på det gode samarbeidet mellom de to landene, til tross for at en normalisering i forholdet til Israel fortsatt er tabu hos mange egyptere.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart