Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Senatet vedtok nye Iran-sanksjoner

Senat-bygningen i Washington D.C., USA. (Foto: Adam Fagen)
Senat-bygningen i Washington D.C., USA. (Foto: Adam Fagen)
Denne runden er det Irans oljesektor som er målet for de amerikanske sanksjonene.

Om få dager møter representanter for Sikkerhetsrådets fem faste medlemmer og Tyskland iranske representanter i Bagdad, for å drøfte Teherans atomprogram. USAs sanksjoner kan tolkes som et signal til regimet om å være imøtekommende og konstruktive under forhandlingene, hvis de vil unngå nye tiltak.

– I dag har senatet minnet iranske ledere om at de må stanse all anrikning av uran, eller oppleve en ny runde med økonomiske sanksjoner fra USA, uttalte den republikanske senatoren Mark Kirk etter at sanksjonene ble godkjent. Han var selv en av dem som var med å forfatte forslaget.

Skeptisk
En tidligere CIA-analytiker for Midtøsten, Paul Pillar, er svært skeptisk til det nye vedtaket i Senatet, skriver Reuters.

– Det viktigste for å få på plass en avtale nå er ikke mer sanksjoner, men i stedet å overbevise iranerne om at sanksjonene vil bli fjernet dersom de går med på innrømmelser, sier han.

Bygger på banksanksjoner
De nye sanksjonene bygger videre på et vedtak fra desember, om at alle som driver handel med Irans sentralbank blir offer for sanksjoner. Gradvis har selskaper og land som kjøper olje fra Iran blitt rammet i større og større grad. Denne gangen er det kunder til de iranske selskapene National Iranian Oil og National Iranian Tanker som står på sanksjonslisten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart