Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu: Trump-seier i november vil tvinge palestinerne til å forhandle

Mahmoud Abbas og Benjamin Netanyahu i 2010. (Foto: GPO)
Mahmoud Abbas og Benjamin Netanyahu i 2010. Det er lenge siden det har vært forhandlinger mellom partene. (Foto: GPO)
Men bare hvis Trump bli gjenvalgt, tror han.

De palestinske selvstyremyndighetene vil snart gjenoppta forhandlingene med Israel. Det tror Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Bak lukkede dører skal Netanyahu ha sagt at den regionale betydningen av de nylig signerte fredsavtalene med Emiratene og Bahrain vil føre til at palestinerne ikke har noe annet valg enn å returnere til forhandlinger.

Men den israelske statsministeren tror det er en forutsetning som må til for at palestinerne skal returnere til fredsforhandlingene: Donald Trump må bli gjenvalgt ved presidentvalget i USA den 3. november, skriver Israel Hayom.

Netanyahu skal ha sagt at han da vil innlede forhandlinger basert på Trump-administrasjonens fredsplan, slik han tidligere har lovet.

Skulle Demokratenes presidentkandidat Joe Biden derimot bli valgt, er det ikke sikkert at palestinerne vil returnere vil forhandlinger. Demokratenes tilnærming til konflikten er helt annerledes enn Trump-administrasjonens. Det ble tydelig i et klipp fra 2016 som nylig har gått viralt i sosiale medier.

I klippet sier Barack Obamas utenriksminister John Kerry bastant at Israel ikke vil oppnå fred med noen arabiske land uten å først få på plass en avtale med palestinerne. Sett i lys av at to arabiske land nå har normalisert forholdet til Israel, og at flere kan komme til å følge etter, setter klippet spørsmål ved om ikke Demokratene har bommet i sin Midtøsten-politikk.

– Det kommer ikke til å bli noen egen fred mellom Israel og den arabiske verden. Det vil jeg understreke veldig tydelig. […] Det må bare alle forstå. Det er de harde fakta, sa den daværende amerikanske utenriksministeren.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart