Ron Abrams (t.h.) I Jeremy Corbyns (t.v.) Rosh Hashana-video. (Skjermdump YouTube)

Corbyn ønsket godt jødisk nyttår sammen med ung mann som ledet bønn for døde Hamas-terrorister

Ap-leder Jeremy Corbyn fortsetter å sjokkere og skremme det jødiske samfunnet i Storbritannia.

29. september – i anledning Rosh Hashana – publiserte Jeremy Corbyn en videohilsen på YouTube og andre sosiale medier.

Er det ikke bra at en partileder som kan bli Storbritannias neste statsminister bruker energi på å ønske den britiske minoriteten av jøder godt nytt år?

De negative reaksjonene kommer ikke først og fremst fordi Corbyn valgte å bruke største del av sin nyttårshilsen til å promotere sin egen miljøpolitikk, men på grunn av hvem han stiller opp med i filmen. En av de tre britiske jødene som deltar i filmen er Ron Abrams, en ung antisionistisk jøde, ifølge The Jewish Chronicle. I mai 2018 ledet Abrams en rituell jødisk bønn for 62 palestinere drept ved grensen mellom Israel og Gaza [videoopptak]. Minst 50 av de drepte var Hamas-medlemmer som deltok i voldelige angrep mot grensen.

Journalisten Ben Cohen, som skriver for JNS og Israel Hayom, frykter at statsminister Boris Johnsons Brexit-strategi vil bane vei for at Jeremy Corbyn blir statsminister.

– Noen måneder etter at Corbyn blir statsminister kan vi ikke utelukke at han vil innføre stans i våpensalg til Israel – en langvarig mål for den mektige pro-palestinske lobbyen i Labour-partiet. Det vil utløse en kjedereaksjon som består i fordømmelse fra britiske jøder, potensiell uro i de diplomatiske forbindelser med Israel, mange anklager om at britiske jøder er mer lojale til Israel enn deres eget land og en ny smertefull debatt om jøder har en framtid i et land hvor deres røtter strekker seg mer enn tusen år tilbake, skriver Cohen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart