Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nordisk politiker arrestert for sabotasje på Gaza-grensen

Israelske soldater vokter grensegjerdet mellom Israel og Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: IDF Spokesperson)
Fem personer forsøkte å klippe seg gjennom grensegjerdet mellom Israel og Gaza.

Det finske parlamentsmedlemmet Anna Kontula (42) ble mandag 13. januar pågrepet sammen med fire andre personer etter å ha forsøkt å kutte seg gjennom grensegjerdet mellom Israel og Gaza, skriver Helsinki Times.

Gruppen på fem var en del av en aksjon som kaller seg Gaza 2020 Breaking the Siege group. Ifølge Kontula var meningen med aksjonen å skape oppmerksomhet rundt den humanitære situasjonen på Gazastripen.

Politikeren fra det sosialistiske partiet Vänsterförbundet ble holdt igjen i ti timer av israelske myndigheter, men ble senere løslatt igjen. Kontula sier hun også ønsket å få fokus på våpenhandel mellom Finland og Israel.

Barrieren som Israel har bygget langs grensen mot Gaza skal forhindre at terrorister tar seg inn i Israel. De siste årene har væpnede terrorister flere ganger forsøkt å passere grensegjerdet for å gjennomføre terror i Israel.

For øvrig holder Israel på å bygge en ny sikkerhetsbarriere langs grensen mot Gaza. Denne skal blant annet forhindre at terrorister graver tunneler under grensen for å infiltrere Israel. Prislappen er sju milliarder kroner.

Den vanlige trafikken inn og ut av Gazastripen går gjennom en av grenseovergangene som finnes mellom Gaza og Israel og Egypt. Daglig fraktes det flere hundre lastebillass med varer fra Israel og inn på Gaza.

Dessuten passerer flere tusen Gaza-palestinere grensen for å jobbe i Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart