Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Selverklært sionist med jødisk kone overtar etter Corbyn

Keir Starmer (med hvit skjorte og blå blazer) er valgt til ny leder av det britiske Arbeiderpartiet. (Foto: Facebook)
Keir Starmer overtar som leder av Labour etter omstridte Jeremy Corbyn.

Det britiske Arbeiderpartiet har valgt 57 år gamle Keir Starmer som partileder etter omstridte Jeremy Corbyn. I sin takketale beklaget Starmer for antisemittismen i partiet, som ble et stort problem under Corbyns ledelse. Starmer lovet å rydde opp og kaste antisemittene ut av Storbritannias ledende opposisjonsparti, skriver Times of Israel.

– Vi må møte framtiden med ærlighet. Jeg vil beklage på vegne av Arbeiderpartiet. Jeg har sett sorgen som [antisemittismen] har skapt i så mange jødiske samfunn, sa Starmer og fortsatte:

– Jeg vil rive denne giften opp med røttene, sa han om antisemittismen i partiet. Videre sa han at han ville måle suksess i antall jødiske medlemmer, som meldte seg ut under Corbyns ledelse, som vender tilbake til partiet.

– Det er mitt livs største ære å få lov til å lede dette partiet, sa Starmer videre i takketalen, og understreket at han ønsket et konstruktivt samarbeid med dagens regjering og statsminister Boris Johnson.

Den tidligere statsadvokaten fikk 56,2 prosent av stemmene ved ledervalget. Corbyn-støttespiller Rebecca Long-Bailey fikk 27,6 prosent, mens backbencher Lisa Nandy fikk 16,2 prosent av stemmene.

Jeremy Corbyn trakk seg som leder av Arbeiderpartiet etter et knusende nederlag ved det britiske valget i desember. Corbyn var kjent for å være svært Israel-kritisk og har tidligere omtalt Hamas og Hizbollah som venner. Han er avbildet mens han hedrer terroristene bak massakren på Israels OL-tropp i München i 1972 med krans.

Corbyn tiltrakk seg også andre anti-israelske krefter til partiet. Men også antisemittismen økte under Corbyn, uten at det ble ryddet skikkelig opp.

Storbritannias tidligere sjefsrabbiner, Lord Jonathan Sacks, kalte Corbyn for en farlig antisemitt. Da det ble klart at Corbyn tapte valget i desember, skrev Herb Keinon i avisen Jerusalem Post at det var en seier for jøder og Israel.

Det er en helt annen leder som nå overtar ledelsen av partiet. Stamer omtaler seg selv som sionist, er gift med en jødisk kvinne og har utvidet familie i Israel. Selv har han aldri besøkt Israel, men sier han ønsker å gjøre det en dag. Han deltar ofte på sabbats-middag med konas familie.

Men Stamer, som var en del av Corbyns skyggeregjering, har også blitt kritisert for å ikke ta et oppgjør med antisemittismen i partiet tidligere.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart