Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Svenske kyrkan demoniserer den jødiske staten på det groveste

Fra kirkemøtet i Svenske kyrkan 23. november 2021. (Skjermdump)
Kirkemøtet til Svenske kyrkan vil utrede om Israel er en apartheidstat.

Svenska kyrkan (Den svenske kirke) regnes for Sveriges nasjonalkirke. På kirkemøtet 23. november vedtok representantene, med 127 mot 103 stemmer, å utrede om Israel gjør seg skyldig i apartheid. Dermed følger Svenska kyrkan i sporet til Den norske kirke. I et strategidokument fra Mellomkirkelig råd fra 28. april 2021 heter det at «mange roper et varsko om», at Israel «nå har mange fellestrekk med en apartheidstat». Senest i mai 2021 slo demokratiske Kongress-medlemmer i USA fast at apartheid-anklager mot Israel «er antisemittiske og at de bidrar til et klima som er fiendtlig mot mange jøder».

Karlstads biskop Sören Dalevi var en av møtedeltakerne som protesterte på forslaget. Det gjorde også delegaten Fredrik Sidenvall.

– Vi ser at den sterke venstreorienterte tilnærmingen til Svenska kyrkan fortsetter. Det er en ubegripelig fiksering på staten Israel. Der er helt historieløst og man har helt glemt hvorfor staten Israel ble grunnlagt, sa Sidenvall, ifølge den svenske avisen Dagen.

Fra sommeren 2021 er MIFF aktiv i Sverige, og vi skal advare mot kirkens demonisering av Israel også der, slik vi har gjort i Norge gjennom mange år.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart