Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Fra kirkemøtet i Svenske kyrkan 23. november 2021. (Skjermdump)

Svenske kyrkan demoniserer den jødiske staten på det groveste

Kirkemøtet til Svenske kyrkan vil utrede om Israel er en apartheidstat.

Svenska kyrkan (Den svenske kirke) regnes for Sveriges nasjonalkirke. På kirkemøtet 23. november vedtok representantene, med 127 mot 103 stemmer, å utrede om Israel gjør seg skyldig i apartheid. Dermed følger Svenska kyrkan i sporet til Den norske kirke. I et strategidokument fra Mellomkirkelig råd fra 28. april 2021 heter det at «mange roper et varsko om», at Israel «nå har mange fellestrekk med en apartheidstat». Senest i mai 2021 slo demokratiske Kongress-medlemmer i USA fast at apartheid-anklager mot Israel «er antisemittiske og at de bidrar til et klima som er fiendtlig mot mange jøder».

Karlstads biskop Sören Dalevi var en av møtedeltakerne som protesterte på forslaget. Det gjorde også delegaten Fredrik Sidenvall.

– Vi ser at den sterke venstreorienterte tilnærmingen til Svenska kyrkan fortsetter. Det er en ubegripelig fiksering på staten Israel. Der er helt historieløst og man har helt glemt hvorfor staten Israel ble grunnlagt, sa Sidenvall, ifølge den svenske avisen Dagen.

Fra sommeren 2021 er MIFF aktiv i Sverige, og vi skal advare mot kirkens demonisering av Israel også der, slik vi har gjort i Norge gjennom mange år.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart