Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel åpner for 25.000 ukrainske flyktninger

Flyktninger fra Ukraina lander på Ben Gurion-lufthavn i Israel den 6. mars 2022. (Foto: Flash90)
I tillegg forventer Israel at det vil komme 100.000 jødiske immigranter fra Ukraina og Russland.

Israel vil tillate at 25.00 ukrainere kan oppholde seg i landet som flyktninger etter den russiske invasjonen av landet. Det opplyser den israelske innenriksministeren Ayelet Shaked, skriver Times of Israel.

– Synet av krig i Ukraina og lidelsene som innbyggerne der går gjennom beveger oss dypt og vi kan ikke være likegyldige, sier Ayelet.

Ministeren sier at 20.000 av dem som får opphold som flyktninger er ukraineren som befant seg i Israel før krigen brøt ut. I tillegg vil ytterligere 5000 bli akseptert fra det tidspunktet krigen startet. De vil i utgangspunktet få oppholde seg i Israel så lenge situasjonen krever det.

Disse 25.000 kommer i tillegg til de titusenvis av ukrainerne med jødisk bakgrunn som er ventet å komme til Israel i kjølvannet av krigen.

Israel innførte i 1950, med andre verdenskrig og holocaust friskt i minne, «Loven om tilbakevending». Den ga alle som er jøder, av jødisk avstamning, og deres ektefeller retten til å immigrere til Israel og få statsborgerskap. Det var for å sikre det jødiske folk en nødhavn.

Det er rundt 200.000 ukrainere som har rett til å immigrere til Israel i henhold til Loven om tilbakevending. Derfor må Israel være forberedt på at det kan komme titusenvis av ukrainere i løpet av de neste ukene og månedene. Disse kommer altså i tillegg til de 25.000 andre.

Israel forventer også en økt immigrasjon av russiske jøder. Landet forbereder seg på at det kommer 100.000 jøder fra Ukraina og Russland.

I tillegg til å ta imot ukrainske flyktninger har Israel også sendt et feltsykehus og 100 tonn med nødhjelp til Ukraina. Israel prøver også å bidra diplomatisk for å få en slutt på krigshandlingene i landet. Ukrainas ambassadør Yevgen Korniychuk sier meklingen er mer verdt enn våpen:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart